salotos1Pietums valgyti salotas pripratau jau seniai ir nemanau, kad tai kažkoks lengvas patiekalas, iš kurio nei energijos, nei sotumo. Jei salotas įsivaizduojate standartiškai: lapai ir kelios daržovės, tuomet, taip, su jumis susitinku, tačiau aš salotas visuomet paverčiu maistingu, sočiu, naudingu maistu. Ką darau?

Pirma. Visuomet renkuosi daug skirtingų daržovių: nuo lapinių, pavyzdžiui, špinatų, iki ankštinių, šakniavaisių ir t.t.

Antra. Mano salotos visuomet turi vieną, sotųjį, ingredientą. Tai gali būti grilinta vištiena, virta kalakutiena, plėšyta kiauliena ar jautiena, žuvis, tunas, o jei norisi be mėsos – fetos arba mocarelos sūriai.

salotos5

Trečia. Visada stengiuosi papildomų medžiagų gauti iš salotų priedų, tokių kaip avinžirniai, lęšiai ar riešutai, sėklos.

Ketvirta. Man salotoms tiesiog būtinas padažas, todėl jo neatsisakau. Mėgstamiausias: alyvuogių aliejus, citrinos sultys, medus, druska, pipirai, šiek tiek grūdėtų garstyčių. Jei mėsa plėšyta, tuomet mėgstu barbekiu padažiuką.

Štai ir šiandien mano pietų lėkštėje puikavosi gardžios, traškios salotos. Jį receptu dalinuosi ir su jumis.

REIKĖS:

Aš dedu po ranka turimų daržovių, šį kartą tai buvo marinuoti agurkėliai, raudonoji paprika, pipirmetė, raudonasis svogūnas, saliero stiebas;

Saujos salotoms skirto sėklų mišinio (aš paprastai naudoju „Arimex“);

Indelio tuno;

Padažui:

2 v. š. graikiško jogurto;

1 a. š. majonezo;

1 a. š. garstyčių;

1 a. š. tirpinto medaus

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

1. Daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir sudėkite į lėkštę.

2. Ant viršaus berkite tuną.

3. Sėklas kelias minutes paskrudinkite keptuvėje ir berkite ant salotų.

4. Liko tik padažas. Visus ingredientus sumaišome ir pilame ant salotų.

salotos4

Energingo ir sveiko pavasario pradžios linkinčios,

Bitės