029.JPG

Mieli draugai,

mums taip smagu, kad jūsų ratas kasdien sparčiai didėja. Vieni draugai skaito mūsų receptus, juos bando ir siunčia savo atsiliepimus, kiti – rūpinasi, kad nepritrūktume ingredientų kūrybai. Šį kartą mus palepino „Dobele“ – vienas didžiausių Baltijos šalyse maisto produktų gamintojų, tiekiančių gaminius iš grūdinių kultūrų. Nieko nelaukiam ir bandom jų makaronus!

Mano brangiausiasis visiškas makaronų fanas – jis mėgsta pačias įvairiausia jų variacijas, tad eksperimentuoti visai nebijau. Šį kartą jį ir save nusprendžiau nustebinti galvoje netikėtai gimusiu receptu – šiltomis makaronų salotomis su keptais nektarinais (o taip – dabar pats jų sezonas, tad verta atsivalgyti) ir dviejų rūšių sūriais.

REIKĖS:

250 g mėgstamų makaronų (mes naudojome „Dobele“);

50 g camembert sūrio;

50 g pelėsinio sūrio;

2 nektarinų;

1 nedidelės cukinijos;

1 a. š. ghee sviesto;

2 v. š. pomidorų tyrės;

1 v. š. alyvuogių aliejaus;

drukos;

džiovintų čiobrelių.

GAMINIMAS:

  1. Nektarinus nuplauname, perpjauname per pusę, išimame kauliuką. Dedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome džiovintų čiobrelių ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 15-ai minučių.
  2. Cukiniją supjaustome riekelėmis ir kepame keptuvėje su vienu šaukštu ghee sviesto, kol gražiai apskrus.
  3. Makaronus dedame į verdantį vandenį, pagardiname druska ir verdame maždaug 7 minutes. Kai išvirs, nupilame vandenį ir pagardiname pomidorų tyre.
  4. Į lėkštę dedame makaronus, ant viršaus pabarstome abiejų rūšių sūrių, dedame cukinijos riekeles, patupdome apkepusius nektarinus. Salotas pagardiname druska.

Patiekalas patiko ne tik man, bet ir didžiajam makaronų mėgėjui bei ekspertui. Sakė, kad būtinai kartosime – ir ne kartą!

Gražias draugystes vertinančios,

Lieknos BItės