Dabar pats šparaginių pupelių sezonas, tad nepamirškite jas valgyti tiek vienas, tiek jomis gardinti įvairius patiekalus. Jos – ankštinių giminės atstovės, tad yra nepaprastai naudingos ir sveikos. Man jos patinka įvairiais pavidalais – ir paprastai apkeptos su prieskoniais, ir troškiniuose, ir sriubose, ir net salotose. Būtent jų receptą ir rekomenduoju išbandyti.
REIKĖS:
kelių saujų šparaginių pupelių;
2 skiltelių česnako;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
2 pomidorų;
50 g fetos sūrio;
100 g gliaudytų pistacijų (aš naudojau „Arimex”);
druskos;
pipirų;
1 a. š. džiovintų čiobrelių
GAMINIMAS:
- Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaukite jų galiukus.
- Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, jam įkaitus, įspauskite česnaką ir pakepkite keletą sekundžių, kol pakvips.
- Į keptuvę berkite šparagines pupeles ir uždenkite dangčiu. Taip kepkite, kol šparaginės pupelės pasidarys minkštos.
- Pomidorus nuplikykite verdančių vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir berkite į keptuvę su šparaginėmis pupelėmis. Troškinkite su uždengtu dangčiu, kol pomidorai išsileis, o tada pagardinkite druska, pipirais, čiobreliu ir dar kelias minutes pakepkite be dangčio, kad apskrustų.
- Į lėkštę dėkite šparagines pupeles, ant viršaus patrupinkite fetos sūrio ir pabarstykite pasmulkintų pistacijų riešutų. Skanaus!
Mėgautis sezoninėmis daržovėmis linkinčios,
Lieknos Bitės