redaguota1Dabar pats šparaginių pupelių sezonas, tad nepamirškite jas valgyti tiek vienas, tiek jomis gardinti įvairius patiekalus. Jos – ankštinių giminės atstovės, tad yra nepaprastai naudingos ir sveikos. Man jos patinka įvairiais pavidalais – ir paprastai apkeptos su prieskoniais, ir troškiniuose, ir sriubose, ir net salotose. Būtent jų receptą ir rekomenduoju išbandyti.

REIKĖS:

kelių saujų šparaginių pupelių;

2 skiltelių česnako;

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

2 pomidorų;

50 g fetos sūrio;

100 g gliaudytų pistacijų (aš naudojau „Arimex”);

druskos;

pipirų;

1 a. š. džiovintų čiobrelių

redaguota4

GAMINIMAS:

  1. Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaukite jų galiukus.
  2. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, jam įkaitus, įspauskite česnaką ir pakepkite keletą sekundžių, kol pakvips.
  3. Į keptuvę berkite šparagines pupeles ir uždenkite dangčiu. Taip kepkite, kol šparaginės pupelės pasidarys minkštos.
  4. Pomidorus nuplikykite verdančių vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir berkite į keptuvę su šparaginėmis pupelėmis. Troškinkite su uždengtu dangčiu, kol pomidorai išsileis, o tada pagardinkite druska, pipirais, čiobreliu ir dar kelias minutes pakepkite be dangčio, kad apskrustų.
  5. Į lėkštę dėkite šparagines pupeles, ant viršaus patrupinkite fetos sūrio ir pabarstykite pasmulkintų pistacijų riešutų. Skanaus!redaguota2

Mėgautis sezoninėmis daržovėmis linkinčios,

Lieknos Bitės