103

Sveikos gyvos!

Kas atostogauja, o kas dirba, pluša, naujų patiekalų jums ieško. Taip, taip, čia tos pačios Lieknos Bitės be atvangos klaidžioja po receptų pasaulį ir galvoja, kaip palepinti jūsų lieknėjančias figūras.

Šį kartą labai toli ieškoti neteko, mat akis tiesiog badė gabalas nesuvalgyto arbūzo. Ką gi čia su juo nuveikus? Vis sukau galvą. Negi čia taip imsi ir paprastai valgysi… Ne. Toks variantas atsibodo!  Tada dar užmačiau po draugų pasivakarojimo likusio kito gėrio: vynuogių, pelėsinio ir camembert sūrių. Ir gimė kiek egzotiškų salotų derinukas.

Skonis labai lengvas ir gaivus, tad puikiai tiks karštai vasaros dienai. Na, o jei galvojate, kuo pasivaišinti su draugėmis prie vyno, tačiau tradiciniai užkandžiai atsibodo – šis salotų variantas tiesiog idealus.

REIKĖS:

kelių riekių arbūzo;

saujos vynuogių;

saujos vyšninių pomidoriukų;

50 g pelėsinio sūrio;

50 g camembert sūrio;

šlakelio balzaminio acto;

mėtos papuošimui.

GAMINIMAS:

Viską supjaustome norimo dydžio gabalėliai ir dedam į lėkštę. Pašlakstome balzaminiu actu. Ant viršaus karališkai įtaisome mėtą – tegul lepina savo kvapu.

Netikėtus derinius lėkštėse mėgstančios,

Lieknos Bitės