Net virtuvės šefai pripažįsta, kad skaniai paruošti briuselio kopūstus yra išties nelengva užduotis, bet žiemą, kai turime išties nedaug kokybiškų daržovių, norisi išnaudoti visas randamas parduotuvių lentynose. Šiandien pristatome jums patiekalą, kurį ragaudamos nustebome net mes, Bitės. Iš pradžių šias salotas planavome kaip užkandį, bet vėliau supratome, kad jos puikiai tiks net ir pietums, tad nesikuklindamos sušlamštėme visą paruoštą dubenį jų.

Šiltos briuselio kopūstų ir pistacijų salotos

REIKĖS

1 svogūno,

pundelio briuselio kopūstų,

saujelės džiovintų spanguolių,

nemažos saujos sūdytų pistacijų (spanguoles ir pistacijas rinkomės Arimex„),

gabalėlio sūrio,

alyvuogių aliejaus,

citrinos sulčių.

GAMINIMAS

  1. Šaukštelyje aliejaus pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, vėliau sudėkite smulkiai pjaustytus briuselio kopūstus (perpjaukite juos pusiau, o vėliau smulkiomis juostelėmis). Viską maišant kepinkite apie 5 minutes.
  2. Į pakepintas daržoves sudėkite spanguoles, pasmulkintas pistacijas, smulkiai tarkuotą sūrį, viską apšlakstykite citrinų sultimis ir išmaišykite.

Linkime pildyti vitaminų atsargas,

Lieknos Bitės