OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skaitančios ir gaminančios mūsų patiekalus damos,

ar pasiilgote patiekalų, kurie būtų skirti toms, kurios preciziškai skaičiuoja kalorijas ir nori pagražinti kūno formas? Štai ir turime tokį! Tai senas geras receptas, kurį gaminame LABAI dažnai. Pirmiausia – viena iš mūsų besąlygiška saldaus pieno sūrio gerbėja. Valgo jį su viskuo ir visur. Kodėl? Todėl, kad tai pats geriausias saldėsis, kai norisi visokių tortų, ledų, pyragaičių ir kitų blogių. Užsitepi sau medaus ar riešutų sviesto ant sūrio – ir ramu.

Tačiau šį kartą papasakosiu ne apie desertą, o apie labai gaivias, sočias ir naudingas salotas. Jas dažniausiai valgau vakarienei. Po darbų, kai grįžus į namus mažų mažiausiai norisi stovėti prie puodų, užtenka viską supjaustyti, sumesti į dubenį… ir vakarienė ant stalo. Jei nemėgstate saldaus pieno sūrio čia tiks ir kiti jo giminaičiai: brie, camembert,  kietasis ar mocarela. Pasitelkite savo fantaziją ir kasdien eksperimentuokite – taip šios salotos niekada neatsibos.

REIKĖS:

saujos salotų;

pusės pomidoro;

3 pievagrybių;

1 v. š. kanapių sėklų;

20 g saldaus pieno sūrio;

šviežio baziliko;

alyvuogių aliejus;

citrinos sulčių.

GAMINIMAS:

Salotas suplėšyk į lėkštę, supjaustyk pomidorus, sūrį, juos taip pat sudėk. Griežinėliais supjaustytus pievagrybius pakepink ant lašelio ghee sviesto, o kanapių sėklas lengvai paskrudink sausoje keptuvėje (nebūtinai). Sudėk pakeptus ingredientus į salotas, pagardink aliejumi, druska, pipirais, citrinos sultimis ir bazilikais. Skanauk, ragauk ir valgyk be sąžinės graužaties, kiek tik lenda.

Lieknos, gražios ir laimingos,

zvimbia Bitės pamaitintos