OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Labutis!

Ar dažnai susimąstote, kaip dažnai mes esame priversti rinktis kompromisus. Vieni pasakys, kad, o kam čia nusileisti? Reikia lyg tvirta mūro siena stovėti ir ginti savo tiesą. Kiti patars – neverta, geriau prisitaikyti prie aplinkinių. Na, o mes manome, kad kartais pats gudriausias variantas – atrasti kompromisus.

Jų kartais ieškau ir virtuvėje. Na, tiesą pasakius – šeimyniniame gyvenime. Štai mano brangusis labai nenori valgyti daržovių. Atrodo, kad jam tai kančių kančia. Kaip aš sakau – „tikra katorga“. Jis, lyg molekulinės biologijos specialistas, tyrinėja lėkštės turinį, rankioja žalumynus ir vis burbuliuoja, kad tegul miško žvėreliai ir valgo tas žoles. Jis tikras mėsėdis. Pusryčiams, pietums ir vakarienei valgyti mėsą – idealus jo dienos valgiaraštis. Išties, ir aš mėgstu mėsytę, tačiau noriu, kad didžiąją lėkštės dalį užimtų žalumynai.

Taip mūsų šeimoje po truputėlį gimsta kompromisai ir nauji patiekalai. Šiandien jums siūlome paragauti mano brangiausiojo LABAI pamėgtas salotas, kurių centre puikuojasi nuostabaus skonio, sultingas steikas. Ir patiekalas labai patinka man, nes į salo lėkštę kraunu labai daug salotų ir nedidelę gabalėlį mėsytės.

Taigi, meilė gimdo kompromisus, kompromisai – naujus patiekalus, o nauji patiekalai džiugina Lieknų Bičių skaitytojus. Valio!

REIKĖS:

2 pomidorų;

saujos gražgarsčių;

¼ svogūno;

pipirų;

druskos;

jautienos didkepsnio (mes naudojome „Kitchen Me Rib Eye“ didkepsnį);

druskos;

pipirų.

Padažui:

saujelės vynuogių;

1 v. š. alyvuogių aliejaus;

1 v. š. saldžiarūgščio aštraus padažo

GAMINIMAS:

  1. Pomidorus pjaustykite griežinėliais, dėkite ant gražgarsčių, pabarstykite smulkiais griežinėliais pjaustytu svogūnu.
  2. Iškepkite didkepsnį: keptuvėje taip išlydykite šaukštelį aliejaus ir gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite kepsnį, pakepkite kelias minutes, apverskite ir dar kelias minutes pakepkite. Iškepus pabarstykite pipirais, druska ir leiskite pastovėti 5 min.
  3. Padažui visus ingredientus susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės.
  4. Kepsnį dėkite ant salotų, užpilkite paruoštu padažu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Santarvės salotas atradusios,

Lieknos Bitės