Šį receptą atradau interneto platybėse prieš kelis metus ir man jis patiko dėl to, kad salotos tokios šiek tiek pikantiškos – saldžiarūgščio skonio. Beje, jas mielai pernai ragavo ir vaikai, mat buvo sugundyti džiovintų obuolių bei slyvų.
REIKĖS:
3 didelių orkaitėje keptų burokėlių (mes kepame nenuluptus, įvyniotus į foliją, iškepus nulupame, ir apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, mėgstamais prieskoniais);
100 g išvirtų lęšių (mes naudojome jau išvirtus garuose);
1 svogūno;
saujelės džiovintų baravykų;
saujelės džiovintų obuolių;
saujelės džiovintų slyvų (mes naudojome „Arimex“);
1 v. š. aliejaus;
pipirų;
GAMINIMAS:
- Baravykus, slyvas ir obuolius užpilkite karštu vandeniu, kad pamirktų.
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite, kol svogūnai gražiai pagels ir suminkštės. Tuomet kartu dėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius bei slyvas, pagardinkite druska, pipirais ir dar kelias minutes pakepkite.
- Burokėlius supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite lęšius ir svogūnų pagardą su vaisiais bei grybais. Viską gerai išmaišykite. Jei trūksta druskos – dar šiek tiek jos įberkite.
Nebijoti naujų vėjų prie Kūčių stalo linkinčios,
Lieknos Bitės