051Šį receptą atradau interneto platybėse prieš kelis metus ir man jis patiko dėl to, kad salotos tokios šiek tiek pikantiškos – saldžiarūgščio skonio. Beje, jas mielai pernai ragavo ir vaikai, mat buvo sugundyti džiovintų obuolių bei slyvų.

REIKĖS:

3 didelių orkaitėje keptų burokėlių (mes kepame nenuluptus, įvyniotus į foliją, iškepus nulupame, ir apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, mėgstamais prieskoniais);

100 g išvirtų lęšių (mes naudojome jau išvirtus garuose);

1 svogūno;

saujelės džiovintų baravykų;

saujelės džiovintų obuolių;

saujelės džiovintų slyvų (mes naudojome „Arimex“);

1 v. š. aliejaus;

pipirų;

druskos046

GAMINIMAS:

  1. Baravykus, slyvas ir obuolius užpilkite karštu vandeniu, kad pamirktų.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite, kol svogūnai gražiai pagels ir suminkštės. Tuomet kartu dėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius bei slyvas, pagardinkite druska, pipirais ir dar kelias minutes pakepkite.
  3. Burokėlius supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite lęšius ir svogūnų pagardą su vaisiais bei grybais. Viską gerai išmaišykite. Jei trūksta druskos – dar šiek tiek jos įberkite.

Nebijoti naujų vėjų prie Kūčių stalo linkinčios,

Lieknos Bitės