foto maisto6

Bitučių draugės,

ar pastebėjote, kad vasarą ne viena iš mūsų dažniau lepinasi kavinių ir restoranų patiekalais. Toks jau tas atostogų metas, kad nestovėsi prie puodų, kai lankaisi kokioje svečioje šalyje ir lakstai su kuprine ant pečių ar Lietuvos pajūryje bandai pavirsti į bronzinę dyvą. Taip ir su mumis.

Štai neseniai atostogaudama pastebėjau, kad beveik neįmanoma gauti bent pakenčiamo skonio Cezario salotų. Tai su riebios šoninės gabalais, tai paskendusios kažkokiame neaiškiame padaže, tokios, kur be Pekino kopūsto daugiau nieko nerasi. Bet tai dar nieko. Štai vienoje pajūrio kavinukių lėkštėje išvydau viską vainikuojantį „šedevriuką“ – Cezario salotas su raugintais agurkais ir virtomis morkomis? Ką? Taip, taip… Matyt, tos maitinimo įstaigos savininkai labai jau lietuviško virtuvės gerbėjai ir Cezario salotas bandė „pritraukti“ prie mūsų tautos numylėtinės – baltos mišrainės.

Bet man toks variantas tikrai netiko, tad grįžusi namus pradėjau eksperimentuoti ir ieškoti savojo Cezario salotų varianto. Su mažiau kalorijų ir daugiau maistingųjų medžiagų. Savo rezultatą pristatau jums, mielosios Lieknų Bičių skaitytojos.

REIKĖS:

saujos Romaine salotų;

100 g ant grilio ar orkaitėje keptos vištienos;

pomidoro;

1 a. š. smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;

Padažui:

1 a. š. garstyčių grūdelių;

1 a. š. kaparėlių;

3 v. š. graikiško jogurto;

1/2 skiltelės česnako;

druskos.

GAMINIMAS:

Salotas suplėšyk, išdėliok lėkštėje, ant jų dėliok skiltelėmis pjaustytus pomidorus ir vištieną. Kaparėlius susmulkink, česnaką sutarkuok ir sumaišyk su kitais padažui skirtais ingredientais. Patiek šalia salotų, pabarstyk sūriu.

Labai sočios ir gardžios salotos, kuriomis gali mėgautis be menkiausių sąžinės priekaištų.

Savus receptus atrandančios,

Lieknos Bitės