Pastaruoju metu mano vyras buvo ypatingai supratingas, neprieštaravo mano įvairiausioms veikloms, kurios pareikalavo daug darbo valandų, kartais nebuvimo namie iki vėlumos, o visu tuo laiku jam tekdavo prižiūrėti vaikus ir namus ar suruošti anksti rytais du niurzgas į darželius, tad nusprendžiau, kad laikas palepinti ir jį.

Galvodama, kokia vakarienė mano vyrą pradžiugintų labiausiai, neabejojau, kad tai – krevetės, kurias jis tiesiog dievina. Tuo tarpu, aš nebuvau didelė jų gerbėja, bet šį kartą patiekalas buvo toks pavykęs, kad net aš skanavau sultingas krevetes viena po kitos ir negalėjau atsivalgyti! Tiesa, šiam rezultatui reikėjo ir gero recepto (labai paprasto bei greito, pavyko net pirmą kartą ruošiant krevetes), ir geros kokybės krevečių (įsigijome internetinėje parduotuvėje „Gurmano sapnas”, kurioje ir gera jų kaina, ir patikrinta tokių produktų kokybė). Kadangi proga buvo ypatinga, pasirinkau tigrines krevetes, kurios nuo blyškiųjų krevečių skiriasi tuo, kad yra daug traškesnės (jokio vandens pojūčio valgant), itin mėsingos, tad galima ne tik paragauti, bet ir pavalgyti (na, jos tikrai nemažos, tokias dažniausiai galima rasti geresniuose restoranuose), o dar ir be sąžinės graužimo, nes krevetės turi nedaug kalorijų ir itin mažai riebalų, o vitaminų, mineralų, jodo – apsčiai. Mūsų gamintos krevetės atkeliavo iš Bangladešo, šalies, kur jų kokybė viena aukščiausių. Dar vienas jų privalumas – jos itin lengvai lupasi, tad, patiekus su salotomis, buvo labai paprasta ir patogu valgyti. Beje, jas gamindama, siekiant išgauti optimalų skonį, gardinau specialiais prieskoniais – rupia druska su organišku bambuko lapų ekstraktu. Šios druskos ir pakepinto česnako derinys sudarė maloniai aštrius traškučius, nugulusius ant krevečių – skonis neišpasakytas! Krevetes derinau su kale kopūstų ir mandarinų salotomis, tad šis derinys dar pasipildė ir gaivumu. Jei ir jūs norite pasilepinti ir net neturint didelių kulinarinių įgūdžių paruošti gurmanišką vakarienę, kviečiame išbandyti mūsų receptą.

 

REIKĖS:

800 g tigrinių krevečių (įsigijome čia),

poros šaukštų lydyto sviesto,

8 skiltelių česnako,

druskos (rinkomės rupią su bambuko lapų ekstraktu),

prieskoninių žolelių (krapų ir petražolių),

kale kopūsto lapų,

3 mandarinų,

alyvuogių aliejaus.

GAMINIMAS:

  1. Kalė kopūsto lapus pasmulkinkite, dėliokite į lėkštę, ant viršaus dėkite pasmulkintus 2 mandarinus.
  2. Pasiruoškite padažą: išspauskite vieno mandarino sultis, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įdėkite druskos, išplakite ir juo apipilkite salotas.
  3. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą ir krevetes pakepinkite kelias minutes iš abiejų pusių, kol įgaus gražią rusvą spalvą, išimkite iš keptuvės.
  4. Nedideliame kiekyje sviesto pakepinkite česnaką, žoleles, sudėkite krevetes ir leiskite skoniams susimaišyti kelias minutes.
  5. Karštas krevetes dėliokite ant salotų, pabarstykite rupia druska ir patiekite.

Ypatingų skonių įkvėptos,

Lieknos Bitės