039Mielosios,

šį kartą receptas labai moteriškas, subtilus ir idealiai tinkantis prie vyno taurės. Tokias salotas sugalvojau belaukdama draugių kompanijos. Norėjau kažko lengvo, bet kartu ir tinkančio ilgam pokalbių, juoko ir prisiminimų vakarui.

Šios salotos idealiai tinka tokiais atvejais, kai atsibosta tradicinė užkandžių lėkštė. Pagaminsite jas vos per kelias minutes, o svečiai tikrai liks sužavėti. Tiks jos ir romantiškam vakarui, kai nesinori apkrauti skrandžio, tačiau norisi savo antrąją pusę palepinti kažkuo skaniu bei gurmanišku.

REIKĖS (2 asmenims):

80 g sūdytos-parūkytos antienos filė (mes naudojome „Kichen Me“);

2 nektarinų;

jūsų mėgstamų salotų;

1 raudonojo svogūno;

2  pomidorų;

50 g pelėsinio sūrio.

Padažui:

1 v. š. skysto medaus;

1 v. š. alyvuogių aliejaus;

1/2 citrinos;

druskos;

pipirų.

GAMINIMAS:

  1. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.
  2. Į lėkštę dėkite salotas, supjaustytas pomidoro skilteles, antienos gabaliukius ir kubeliais pjaustytus nektarinus.
  3. Ant viršaus pabarstykite pelėsinio sūrio.
  4. Padažą galite patiekti šalia arba tiesiog užpilti ant salotų.

025

Gurmaniškus pasilepinimus mėgstančios,

Lieknos Bitės