OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, vasaros karščio išsiilgusios mūsų skaitytojos,

na ką, kvietėm kvietėm ir prisikvietėm lietų. Toks jausmas, kad ponaičiui čia taip gerai, kad niekur ir neskuba trauktis. O man, tiesą pasakius, toks oras visai patinka, nes veikia kūrybiškai. Norisi daugiau sukiotis virtuvėje, eksperimentuoti ir ieškoti naujų skonių.

Kaip kažkada minėjau, vasarą mano šeimoje karaliauja salotos. Įvairiausiais pavidalais jas valgome ir pietums, ir vakarienei. Šį kartą bandžiau kažkur girdėtą ir labai išgirtą receptą – salierų bei spanguolių salotos. Atrodo, visai tarpusavyje nederantis duetas, tačiau rezultatas pranoko lūkesčius. Salotos pavyko gaivios, lengvos, maloniai saldžiarūgščio skonio.

Po tokio vasariško patiekalo, regis, net ir saulė išlindo ir priminė, kad vasara niekur nepabėgo. 🙂

REIKĖS:

kelių salierų kotų;

obuolio;

kriaušės;

1 v. š. džiovintų spanguolių;

1 v. š. moliūgų sėklų;

1 v. š. saulėgrąžų sėklų;

1 v. š. graikiško jogurto.

GAMINIMAS:

Salierus supjaustyk plonais griežinėliais, obuolį ir kriaušę – kubeliais. Karštame vandenyje trumpai pamerk spanguoles. Sėklas paskrudink sausoje keptuvėje. Visus ingredientus sumaišyk ir apliek jogurtu, padruskink.

Lieknos Bitės jums pataria: vasarą stenkitės suvalgyti kuo daugiau daržovių. Ar žinote, kad neužtenka pietų patiekalą pagardinti pomidoru ar agurku? Šviežių daržovių porcija, kurią reikėtų suvartoti per dieną, maždaug 400 gramų. Taigi, kol mūsų darželiai ir turgeliai pilni šių gėrybių, nieko nelaukime ir gaminkime iš jų patiekalus. Kasdien ir net po kelis kartus!

Salotų sezoną atidariusios,

Lieknos Bitės