dsc08699Kiekviena moteris žino, kad tiesiog būtina turėti kelių greitai ir lengvai pagaminamų užkandžių receptus. Juk būna tokių atvejų, kad svečiai praneša, jog už tavo durų bus po pusvalandžio. Panašus skubėjimas virtuvėje vyksta ir prieš didžiąsias žiemos šventes – visi lekia, verčiasi per galvas, valandų valandas praleidžia prie puodų. Ar tikrai to reikia? Tikriausiai, ir jums pažįstamas vaizdelis, kai po Kūčių ant stalo lieka beveik visų dvylikos patiekalų, o kai kurie vos paragauti. Ir kur dėti visas tas mišraines?

Šiais metais mes, Lieknos Bitės, nusprendėme, kad šventes sutiksime lengvai ir paprastai. Geriau valanda daugiau laiko skirsime žaidimams su vaikais po egle, pokalbiui su vyru vakare su karšto vyno taure ar pasislėpsime vonioje grožio procedūroms, o ne darbuosimės prie orkaitės. Tam iš anksto pasiruošėme ir suplanavome, kokius užkandžius gaminsime Kalėdų stalui (beje, jie puikiai tinka, jei svečių lauksite ir per Naujųjų sutikimą).

dsc08580Pagrindinis šių užkandžių akcentas – „Deluxe“ sviestiniai vieno kąsnio užkandžių krepšeliai (galima rasti „Lidl“ parduotuvėse). Jų nereikės nei kepti, nei kažkaip kitaip apdoroti – tiesiog dėkite mėgstamą įdarą ir tiekite ant šventinio stalo. Jie atrodo elegantiškai, juos labai patogu valgyti, o, panaudojus skirtingus įdarus, galima iškart paruošti daug variantų įvairiems skoniams.

Mes jums siūlome tris: tiems, kas nenori mėsos (tiks ir Kūčių stalui), tiems, kam mėsytė labai patinka, ir tiems, kas mieliau renkasi žuvį (taip pat tiks Kūčių stalui).

Sviestiniai krepšeliai su pikantišku grybų įdaru

REIKĖS:

20 sviestinių krepšelių;

300 g pievagrybių;

1 svogūno;

1 a. š. rudojo cukraus;

1 v. š. aliejaus;

druskos;

pipirų;

50 g čederio sūrio (mes rinkomės kietą anglišką iš „Deluxe“ kolekcijos);

saujelės skrudintų ir sūdytų migdolų (taip pat rinkomės „Deluxe“)

GAMINIMAS:

  1. Svogūną supjaustykite kuo smulkiau ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Po minutėlės įmaišykite cukrų. Svogūnui pageltus ir suminkštėjus, berkite plonai pjaustytus pievagrybius. Kai jie taip pat iškepa, masę pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Į krepšelius dėkite grybų įdarą, ant viršaus berkite smulkiai tarkuotą čederio sūrį ir įsmeikite migdolo riešutą.img_20171220_102557_resized_20171220_102609386

Gurmaniškas sviestinių krepšelių variantas su kumpeliu

REIKĖS:

20 sviestinių krepšelių;

200 g mėgstamo kumpelio (mes rinkomės šaltai rūkytą Švarcvaldo kumpį);

apie 10 žaliųjų smidrų (mes rinkomės jau paruoštus – „Deluxe“ grilyje apkeptus žaliuosius smidrus acto marinate);

1 didelės kriaušės;

½ gerai sunokusio avokado;

1 a. š. citrinos sulčių;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Kriaušę, avokadą dėkite į maistinį smulkintuvą, pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis ir susmulkinkite iki piurė masės.
  2. Į sviestinius krepšelius dėkite po šaukštelį piurė. Gabalėlį smidro apvyniokite kumpeliu ir beskite į krepšelio įdarą.

img_20171220_102651_resized_20171220_102706360Spalvų pliūpsnis sviestiniuose krepšeliuose

REIKĖS:

20 sviestinių krepšelių;

200 g šaltai rūkytos ar sūdytos lašišos;

100 mango;

100 g skirtingų spalvų paprikų;

1 a. š. žaliosios citrinos sulčių

GAMINIMAS:

  1. Paprikas, mangą ir lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Gerai išmaišykite ir pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.
  2. Įdarą dėkite į sviestinius krepšelius ir patiekite ant stalo.

img_20171220_102442_resized_20171220_102456875Linkime, kad ir jums kalėdinis laukimas atneštų kuo daugiau jaukių, malonių akimirkų su artimaisiais, o šventinio stalo paruošimas būtų lengvas, greitas ir nevargintų. Juk svarbiausia ne kiek laiko praleidi virtuvėje, o skanus rezultatas!

Lieknos Bitės