Vis dažniau sulaukiame klausimo: O jūs tikrai ištisas dienas praleidžiate virtuvėje”? Visai ne! Esame išmokusios begalę paslapčių, kaip maistą ruošti ne tik sveikiau, bet ir greičiau. Na, pavyzdžiui, šiandien, kai dienos plane buvo numatyta iki pusiaudienio ir kambarius sutvarkyti, ir pietus paruošti, ėmiausi naujos gudrybės – garuose virtų Bonduelle avinžirnių. Avinžirnius be galo mėgstame, juk juose tiek daug skaidulų, o skonis – puikus. Tačiau taip dažnai juos pamirštame užmerkti iš vakaro, o štai šiuos belieka tiesiog krauti į keptuvę ar, kaip šiandien, ruošti kokį kitą įdomų patiekalą.

Šiuos paruoštus pirštelius valgė tiek įnoringieji mažieji Bičiukai, tiek suaugę. Prie jų nepamiršome garintų ir šviežių daržovių, tad papietavome ir sočiai, ir skaniai. Beje, patiems mažiausiems itin patiko tai, kad galėjo valgyti pirštukais.

REIKĖS:

250 ml avižinių dribsnių,

1 skardinės garintų avinžirnių (naudojome Bonduelle),

džiovintų svogūnų dribsnių (nebūtina),

1 kiaušinio baltymo,

šiek tiek džiūvėsėlių apvolioti.

GAMINIMAS:

  1. Kiaušinio baltymą išplakite iki putų.
  2. Avižinius dribsnius virtuviniu kombainu susmulkinkite kuo smulkiau.
  3. Į virtuvinį kombainą sudėkite skardinę avinžirnių, išplaktą baltymą, avižinius dribsnius ir susmulkinkite „S“ formos peiliuku, masė turi gautis tokia, kad būtų įmanoma formuoti pirštais.
  4. Iš masės formuokite pirštelius, voliokite džiūvėsėliuose ir dėliokite ant skardos.
  5. Kepkite 15 min. 200 laipsnių orkaitėje.

Greitai virtuvėje besisukančios,

Lieknos Bitės