cof

Įpročiai, ech, kaip greitai pas vaikus jei formuojasi. Vakar girdžiu, kaip mano beveik trimetė, pasakius, kad laikas miegoti, sušunka: „Nesąmonė!“ Na, kas čia per žodis, iš kur jis? „Nurašiau“ darželiui. Šiandien ryte, pilant degalus į automobilį, iš rankų išslydo piltuva ir, o Dievai, aš visa šlapia nuo benzino. „Nesąmonė“, – sušukau, piktai kėblindama susimokėti. Ir pagavau save, va iš kur šitas žodis. Čia aš.

Panašiai ir su maistu. Vos kelis kartus dukrai leidau paragauti jogurto su skoniais, štai ir prašom, paprasto jogurto ji nebenori. Taigi, norėdama kažką keisti, pradedu nuo savęs. Šį kartą tai būtent jogurtas, pabandžiau jį pasigaminti namuose. Pavyko ne tik sveikesnis variantas, tačiau ir tinkantis tiems, kas nenori ar negali vartoti pieno produktų. Pirmiausia ragavau pati. Skonis labai primena pirktinį, pavyko puikus jogurtas. Norite ir jūs?

REIKĖS:

300 g šilkinio tofu (mes naudojome „Clearspring“ iš „Livinn – sveiki produktai), tai minkštas sojos produktas, turintis labai daug augalinių baltymų;

saujos braškių ar kitų, jūsų mėgstamų, uogų (mes naudojome šaldytas);

2 v. š. medaus;

kokoso drožlių (nebūtina, jei nemėgstate)

 

 

 

GAMINIMAS:

Visus ingredientus dedame į maistinį smulkintuvą, sutriname iki kreminės konsistencijos. Pabarstome kokoso drožlių. Ir – skanaus!Labai rekomenduojame ir jums išbandyto tokį naminį jogurtą,

Lieknos Bitės