Net vasarą turėjau tiek darbų, kad net nespėjau apsižvalgyti, kai braškių ir serbentų sezonas jau buvo baigtas, o nei aš, nei juo labiau vaikai dar neatsivalgę gamtos gėrybių. Gerai, kad visagalis internetas šiuolaikiniam žmogui vis pamėtėja atsakymų į jį kamuojančius klausimus. Tai štai, vieną dieną, kai man prieš akis iššoko dangaus mėlynumo nuostabių šilauogių krūvelė, tiesiog autopilotu nusekiau paskui ją. Man svarbu ne tik kas, kokio skonio, bet ir iš kur, tad „Senojo Naniškių“ kaimo gėrybes tiesiog įsimylėjau! Nors ten radau visokiausių kaimiškų skanybių, bet, kol nesibaigė uogų sezonas, su vaikais užsisakėme nemažą šilauogių krūvelę. Uogos tobulos! Didelės, sultingos, kruopščiai ir švariai surinktos ir tikrų tikriausiai šviežios (štai jau kelios dienos šaldytuve ir kuo puikiausiai laikosi). Negaliu nepaminėti, kad „Naniškių“ augintojai didžiuodamiesi patvirtina, kad visos jų gėrybės užaugintos nenaudojant trąšų ir pesticidų, tad yra iš tikrųjų ekologiškos (na, pripažinkime, yra kuo didžiuotis). O jei ir jūsų šaldytuve ilsisi šilauogių indelis, kviečiame pasigaminti sveiką ir gaivų desertą.REIKĖS (3 porcijoms):

krūvelės šilauogių,

1 stiklinės anakardžių riešutų (mirkytų per naktį),

2 v. š. avižinių dribsnių,

medaus,

1 v. š. kokoso drožlių,

2 v. š. sviesto.

GAMINIMAS:

  1. Keptuvėje sumaišykite dribsnius, sviestą, kokoso drožles ir pagal skonį medaus, viską maišant pakaitinkite kelias minutes.
  2. Anakardžius užpilkite šlakeliu vandens (nepersistenkite), įdėkite pasirinkto saldėsio (medaus, rudo cukraus ar kita) ir kombainu, aštriu peiliuku, išsukite iki vientiso kremo, jei reikia, įpilkite dar vandens.
  3. Skaidraus stiklo indelyje dėkite dribsnių sluoksnį, ant jo kremo, galiausiai puoškite šilauogėmis ir leiskite pailsėti valandą šaldytuve.

Mėlyniausi linkėjimai,

Lieknos Bitės