Kol mūsų soduose ir darželiuose galima rasti uogų, mes nesnaudžiame ir jomis kasdien saujomis mėgaujamės. Vienos mūsų dukrytės favoritės – šilauogės. Ji jas valgytų ir valgytų. Tiek vienas, tiek įvairiuose patiekaluose ar kokteiliuose. Mes jau pasakojome, kad šiais metais atradome ir renkamės „Naniškių“ ūkio šilauoges. Jos ne tik labai didelės, sultingos, šviežios ir užaugintos ekologiškai (tai mums labai svarbu), tačiau ir turi labai daug kitų privalumų. Juk šilauogės turi didžiulę įvairovę biologiškai aktyvių medžiagų, kurios saugo žmogaus organizmą nuo kenksmingo aplinkos poveikio, gerina kraujagyslių būklę bei regėjimą, reguliuoja virškinimo sistemos darbą. Šilauogių uogose yra įvairių organinių rūgščių (citrinos, gintaro, chino, obuolių), vitamino C. Tai tikras jaunystės, sveikatos ir geros nuotaikos eliksyras!
Šį kartą dalinamės receptu, kuris labai patiks ir tiks vaikams. Juk jie didžiausi varškinių patiekalų gerbėjai. Mūsiškis apkepas toks purus ir minkštas, kad patiks kiekvienam mažyliui (net ir išrankiam).
REIKĖS:
400 g varškės;
2 kiaušinių;
4 v. š. spelta manų kruopų;
stiklinės pieno;
½ a. š. kepimo miltelių;
200 g šilauogių (mes naudojome „Naniškių“ gražuoles);
1 banano;
migdolų drožlių
GAMINIMAS:
- Į pieną suberkite manų kruopas ir leiskite jos išbrinkti.
- Varškę, kiaušinius ir manus sumaišykite iki vientisos masės. Bananus supjaustykite riekelėmis ir taip pat berkite į varškės apkepo masę.
- Silikoninę kepimo formą patepkite aliejumi ar sviestu, pilkite tešlą, ant viršaus berkite šilauoges.
- Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių.
- Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, ant viršaus pabarstykite migdolo drožlių.
Sveikų, skanių ir nepamirštamų akimirkų linkinčios,
Lieknos Bitės