008Norėdamos visada būti sveikos ir energingos (juk mamoms nevalia sirgti), turime keletą įpročių. Kasdien einame į lauką. Na bent 15 minučių, jei jau labai labai šalta. Tai galioja ir mūsų vaikučiams. Grynas oras yra būtinas kiekvieną dieną.

Kitas svarbus įprotis – sveikas ir subalansuotas maistas. Kuo daugiau vaisių bei daržovių ir kuo mažiau nevisaverčio, nesveiko maisto. Misija įmanoma, kai kasdien bandai atrasti sveikesnius receptus ir tai tampa tiesiog gyvenimo būdu.

Nepamirškite ir fizinio aktyvumo. Bent trumpa mankštelė ar pusvalandis ant bėgimo takelio – ir jūsų organizmas kasdien stiprėja.

Šia tema, turime ir atradimą, kuriuo, kaip visada, dalinamės su jumis. Vienos mūsų trimetis jau įpratęs, kad sekmadienis – sulčių diena, tad susėdę prie pietų stalo visa šeima pasilepiname porcija gardaus gėrimo. Būdami pakankamai reiklūs mitybai tėvai, pirmenybę suteikiame kokybiškiems produktams. Lieknose Bitėse tikrai rasite straipsnį, kuriame minime, kokiais kriterijais vadovaudamosi renkamės kokybiškas sultis, o šiandien siūlome dar vieną tokį produktą – ekologiškas sultis „Stiprus imunitetas“.012022Šios sultys ne veltui vokiškai vadinamos „raudonais skruostukais“, jos papildytos vitaminu C, tad vaikai, išgėrę 100 ml tokių sulčių, gaus visos paros vitamino C normą. Jos taip pat papildytos cinku, kuris itin svarbus daugeliui organizmo funkcijų, tarp jų ir imuninei sistema, kuri šiuo metų laiku labai pažeidžiama. Ne veltui rekomendavome sultis gerti prie pietų stalo, mat cinkas geriausiai įsisavinamas vartojant su baltymingu maistu, pvz., mėsa, o taip pat, sultis gerdami su mėsa, efektyviau įsisavinsite ir joje esančią geležį.

Dar vienas labai svarbus kriterijus, kuriuo vadovaujamės pirkdamos sultis – jose negali būti jokio pridėtinio cukraus. Kam šis blogis? Juk vaisiai ir taip labai saldūs! Mėgaukimės tikrais, natūraliais skoniais, o ne cukraus sirupo skonio sultimis.

Mums taip pat patiko, kad sultys „Stiprus imunitetas“ gaminamos iš natūralių vaisių, o ne jų koncentrato. Skrupulingai etiketes skaitančios mūsų mamytės, tikėtina, norės sužinoti, kas į jas įeina. Sudėtyje yra raudonųjų vynuogių, obuolių, aronijų, šeivamedžio sulčių, acerolos vaisių minkštimo. Sultys maloniai rūgštaus skonio. Trimetis po kiekvieno gurkšnio net apsilaižo: „ajajai, koks skanus gėrymukas!“

Daugiau paieškojusius informacijos apie šias sultis, radome, kad joms pasterilizuoti naudojama vienintelė tokia pasaulyje įranga, dėl kurios į produktą beveik nepatenka deguonies. O trumpas pasterilizavimas, kai sultys kaitinamos ne ilgiau kaip 7–20 sekundžių iki 80–90 laipsnių karštyje ir greitai atvėsinamos, nepakeičia sulčių spalvos, skonio, kvapo ir, svarbiausia, išlaiko vertingiausius vitaminus, mineralus bei mikroelementus.025Beje, kita Bitė, nors sultimis dar nevaišina savo mažosios, tačiau pati jas geria kartu geležies preparatu. Taip, pasak šeimos gydytojos, rūgščių sulčių dėka, geležį organizmas geriau įsisavina. Ir ne tik tai – jos neutralizuoja nemalonų preparato skonį.

Jei ir jūs norite išbandyti sultis, kurios jūsų žandukus nuspalvins sveika – raudona spalva, jas rasite „Livinn – sveiki produktai“ parduotuvėse arba internetiniame puslapyje www.livinn.lt.