089Mūsų „Sveikesnių ir skanių atradimų“ rubrikoje šiandien svečiuojasi naujausia „Gardėsio“ meistrų duona su daržovėmis. Taip, taip, jums nepasigirdo. Mūsų išbandytos duonos sudėtyje puikuojasi morkos, pastarnokai, pupelės ir burokėliai. Šios gėrybės sudaro net trečdalį mūsų ragautos duonos ir sumuštinių duonelės sudėties.

Mes manome, kad toks įprasto sudėties keitimas yra labai sveikintinas, rodo gamintojo šiuolaikišką požiūrį, orientuotą į sveikiau norinčius gyventi ir organizmui draugiškesnių produktų ieškančius pirkėjus.005010Daržovės, kurių gausu šioje duonoje, suteikia drėgnumo ir praturtina produktą naudingosiomis medžiagomis. O mūsų itin mėgstama sumuštinių duonelė dargi ir kepama ypatingu būdu. Kepalėliai po šešis jaukiai susiglaudę kyla dailiose kepimo formose, o vėliau visi kartu pašaunami į krosnį. Tik iškepę auksaspalviai atplėšiami vienas  nuo kito. Tokiu būdu iškepta duona yra sodraus skonio, kvapo, ilgai išlieka minkšta ir šviežia.

Kokie dar šios duonos pliusai? Tai skaidulinių medžiagų ir baltymų šaltinis. Joje mažai cukraus, riebalų, todėl nebaisu vaišinti net ir vaikus. Beje, jų formatas labai patogus greitiems pusryčiams ir įduoti mažyliams į rankas, kas skanautų.

Netrukome ir pačios pasilepinti „Gardėlio” duonele ir jums siūlome greito užkandžio receptą. Šiuos nedidelius sumuštinukus smagu ir prie kavos ryte valgyti, ir su draugais prie vyno taurės.

REIKĖS:

forminės duonelės (mes naudojome „Gardėsio” daržovingąją duoną);

naminio pašteto (mūsų receptą rasite ČIA);

saujelės juodųjų serbentų;

1 a. š. rudojo cukraus;

saujelės žemės riešutų

GAMINIMAS:

  1. Duonelę supjaustykite vieno kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Ant jos tepkite pašteto.
  3. Juoduosius serbentus sutrinkite ir sumaišykite su cukrumi. Tyrę tepkite ant pašteto.
  4. Ant sumuštinukų viršaus berkite riešutus.

098Naujais atradimais pasidalinančios,

Lieknos Bitės