Dar pamenate apie mūsų eksperimentą, kurį laiką nevalgyti neraugintų pieno produktų? Daugumos produktų atsisakymas buvo išties lengvas uždavinys, užtat su pomėgiu pilti pieną į kavą (daugiau apie tai skaitykite čia) ir patiekalus gardinti sūriu, teko pakovoti.

Sveikuolių ir  veganų pasaulyje jau senokai sklando žinia apie maistines mieles, kurių skonis labai primena sūrį. Mes nebūtume mes, jei taip pat savo kailiu neįsitikintume, ar tikrai jos tokios skanios! Į mūsų virtuvę atkeliavo „Engevita“ firmos mielių dribsniai, supakuoti patogioje ir visai nekuklioje pakuotėje. Kadangi mielių dribsniai labai lengvučiai, tokio kiekio, kurį išbandėme tikrai pakaks gan ilgam. Na, turbūt jums, kaip ir mums, labiausiai įdomus skonio klausimas? Turime jus pradžiuginti – skonis išties puikus ir tikrai „sūriškas“. Beje, mūsų bandymai rodo, kad jų pritaikymas itin platus: itin tinka salotoms, kurias įprastai gardindavote kietuoju sūriu, tirštoms sriuboms ir kitiems patiekalams. Mes netgi išbandėme padažo, kuris itin tinka prie sveikesnių traškučių draugų kompanijoje. Beje, šios mielės ne tik skanios, bet ir turtingos B grupės vitaminais (tarp jų ir B12, kuris toks svarbus veganiškai besimaitinantiems žmonėms), cinku, geležimi, folio rūgštimi. Šie dribsniai labai koncentruoti, tad nevalgykite jų daugiau nei po valgomąjį šaukštą per dieną. Svarbu paminėti ir tai, kad jos yra be dirbtinių priedų ir konservantų. Tad rekomenduojame visiems, ieškantiems lieknų ar sveikesnių alternatyvų.

Jei ir jūs savo spintelėse turite tokio gėrio, siūlome išbandyti sūrio padažo ir sveikesnių traškučių užkandį:

REIKĖS

graikiško jogurto,

maistinių mielių dribsnių,

sojos padažo,

pilnagrūdžių tortilijų,

aliejaus,

prieskonių.

GAMINIMAS

  1. Tortilijas dėliokite į kepimo skardas, plonai patepkite aliejumi, barstykite mėgiamais prieskoniais (druska, kariu, rūkytos paprikos milteliais, rozmarinu). Kepkite orkaitėje, kol vos apskrus. Iškepusias ir atvėsusias sulaužykite į mažesnius gabalėlius.
  2. Padažui sumaišykite kelis šaukštus graikiško jogurto su šlakeliu sojos padažo ir saujele mielių dribsnių, aš papildomai gardinau šviežiomis petražolėmis.
  3. Pagamintus traškučius mirkykite padaže ir skanaukite.

Atradimų įkvėptos,

Lieknos Bitės