Gyvenimas atsisakius gliuteno man padeda atrasti vis daugiau skonių. Maniau, kad sunkiausia dalis bus desertai. Na, labai mėgstu aš tuos miltinius saldžius skanėstus… Bandelės, sausainiai, tortai. Vien pagalvojus apie juos seilės kaupiasi burnoje. Būtent dėl to labai greitai atradau alternatyvas, kurias galiu valgyti, t.y., kepinius, kurių sudėtyje nėra nei gliuteno, nei pieno produktų. Šiais keksiukais vaišinsiu visą šeimą, tad man svarbu ir nenaudoti pridėtinio cukraus.

Dalinuosi labai vykusiu keksiukų receptu, kurie minkštučiai, kvapnūs ir tikrai labai gardūs.

REIKĖS:

1 stiklinės avižinių dribsnių (aš naudojau „Dobele“ viso grūdo);

1 stiklinės grikių miltų;

2 kiaušinių;

3 v. š. medaus;

6 šviežių, minkštų datulių;

druskos;

1 a. š. sodos;

2 v. š. obuolių acto;

2 v. š. aguonų

GAMINIMAS:

  1. Kiaušinius, medų, datules, druską dėkite į maistinį smulkintuvą ir suplakite iki vientisos masės.
  2. Sodą „nugesinkite“ su actu ir pilkite į masę.
  3. Avižinius miltus ir grikių miltus sumaišykite. Berkite aguonas.
  4. Skystąją ir sausąją mases lengvai su šaukštu po truputėlį sumaišykite.
  5. Tešlą pilkite į keksiukų formeles ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.

Pavasariškus skanėstus kepančios,

Lieknos Bitės