foto maisto4 (2).jpgKalbasi Lieknos Bitės ir Sąžinė:

– Ar Bitės svajoja sulieknėti?

– TAIP!!!

– Ar jau nuo rytojau jos pradės skaičiuoti kalorijas ir valgys su saiku?

– TAIP!!!

– Ar Bitės atsisakys saldumynų?

– Ką, gal tau su galvą negerai? Gal juokauji? Bitės valgo ir valgys mažiau nuodėmingus saldumynus. 🙂 O kai labai labai norės, leis sau pasimėgauti ir tais, kuriuose nuodėmės būta. Na, ir ką? Dėl to mes ir esam tokios fainos. 🙂

Taigi, kaip jau spėjote suprasti, saldumynai – mums ne priešai. Tiesiog stengiamės gudriai juos transformuoti į tą gerąją pusę. Štai mano vyras turi savo firminį maskarponės tortą, jo pagrindą sudaro sausainiai aplieti sviestu, o minkštam įdarui naudoja puokštę nuodėmingų produktų: kondensuotą pieną, grietinėlę, maskarponės sūrį. Receptas garantuotas, skanus, tačiau po jo visad lydėjo mieguistumas, apsunkimas, o prie viso to ir sąžinės priekaištai. Vieną kartą Gabrielė man net pareiškė: „Jei ir vėl jūs su savo maskarponės tortais mane gundysit, nevažiuoju pas jus. Gi vasara jau čia pat… Turėkit sąžinės žmogų be valios taip gundyti“.

Nuraminau ją ir pažadėjau malonią staigmeną. Smalsi ta mano draugė, tad netrukus su visa šeimyna jau buvo pas mus. Taip Gabrielė susipažino su naujuoju kreminio torto variantu. Nepatingėjau net suskaičiuoti kalorijų ir likau sužavėta, kai sužinojau, kad mano pastangos nenuėjo perniek, vienoje senojo torto porcijoje buvo 510 kcal, o manajame tik 260 kcal! O ir skonis tikrai nenuvylė, juk porciją kartojo bent pusė valgytojų.

REIKĖS:

200 ml grietinėlės;

 5 v. š. rudojo cukraus;

400 g varškės;

400 natūralaus graikiško jogurto;

200 g damų pirštelių (100 g 347 kcal)

1 š želatinos;

saujos uogų.

GAMINIMAS:

Grietinėlę išplak iki standumo. Varškę ištrink su cukrumi ir keliais šaukštais jogurto, jei nori, kad nesijaustų gumulėlių, daryk tai smulkintuvu. Į varškę atsargiai įmaišyk jogurtą ir grietinėlę. Šaukštą želatinos dubenėlyje užpilk keliais šaukštais vandens ir palik brinkti 15 minučių, vėliau dubenį statyk į puodą su karštu vandeniu ir maišyk, kol želatina ištirps, po to palik ją atvėsti. Atvėsus želatiną atsargiai įmaišyk į paruoštą kremą. Damų pirštelius pjauk per pusę ir išdėliok tortinėje stačius palei formos sieną, keletą likusių pirštelių išdėliok pagrindui, dėk pusę kremo, sudėliok likusius sausainius, o ant jų likusį kremą. Torto viršų puošk šviežiomis uogomis.

Saldžių rytų, dienų ir vakarų linkėdamos,

Lieknos Bitės