Na ir sekasi gi tiems vaikams! Pasveikinti mažųjų įvairiausiomis progomis plaukia draugai, seneliai, darželio draugai. Mano sūnus, kuriam ką tik sukako ketveri, kiekvieną rytą nubudęs pasitikslina, ar jis tikrai vis dar toks didelis. Na, ir aišku, kiekvieni sveikintojai sulaukia ne tik padėkų, bet ir būna pavaišinami tik jiems gamintu tortu. Šiais metais įsigudrinome tortus kaip visada gaminti patys, tačiau juos puošiame taip, kad mažieji būtų ir patenkinę pilvukus, ir paganę akis. Mūsų atradimas – parduotuvėlė valgomosdekoracijos.lt , kurioje išsirinkome įvairiausių skanėstų dekoracijų, kurias belieka tik patupdyti norimoje deserto vietoje. Tad šį kartą jums papasakosime, kaip pasigaminti puikų ledų tortą mažiesiems smaližiams. Aišku, lieknumu jis nekvepia (o vaikams tai tikrai nė motais), tačiau yra tikrai natūralus, namie gamintas skanėstas, kokius ir turėtų valgyti vaikai.

Šiam tortui REIKĖS:

1000 ml plakamos grietinėlės;

didelio indelio graikiško jogurto;

pakelio sausainių (tinka įvairiausi, pradedant sveikuoliškais avižiniais, baigiant tokiais, kokius mėgstate labiausiai);

plytelės juodojo šokolado;

pasirinkto saldiklio (rinkitės ką mėgstate: medų, datulių pastą, o gal net ypatinga proga indelį kondensuoto pieno);

torto dekoracijos (mes išsirinkome Žaibą Makvyną iš valgomosdekoracijos.lt)

GAMINIMAS:

  1. Torto formos dugną išklokite sulaužytais sausainiais.
  2. Šokoladą išlydikite karšto vandens vonelėje ir užliekite ant sausainių.
  3. Grietinėlę išplakite standžiai, įmaišykite jogurtą ir pasirinktą saldiklį. Masę krėskite į formą.
  4. Viršų išlyginkite ir ant jo uždėkite dekoraciją (jos papildomai ruošti šiam tortui nereikia, prilimpa nuo natūralios drėgmės).
  5. Formą apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldymo kamerą per naktį.
  6. Mes patiekėme su kalnu braškių.

Vaikučius lepinančios,

Lieknos Bitės