Kadangi šiais metais mano karalaitis jau visai nebe mažiukas (juk jam jau 4 – eri!), tai savo gimtadienio viziją  turėjo pradedant gimtadienio atrakcijomis, baigiant vaišių idėjomis. Štai vieną rytą, likus vos savaitei iki gimtadienio, pareiškė: Mama, o mes su draugais galėsime valgyti burbuliukus ant pagaliuko? Tokius, kokius buvo iškepusi Jono mama“. Supratau aš, apie ką kalba mano gimtuvininkas ir visai nenorėjau jo apvilti, tad nors ir likus nedaug laiko, ėmiau ieškoti išsvajotų Cake-pops’ų kepimo formos, tačiau apėjus kelis didžiuosius prekybcentrius, teko nusivilti, čia reikiamų priemonių nebuvo nė kvapo. Ačiū Dievui, mano išsigelbėjimu tapo www.kepimoformos.lt merginos, kurios išklausė mano rūpesčius ir tuoj suskubo, ką per kelias dienas dar galima spėti atsiųsti. Ačiū joms, kad mano sūnaus noras buvo išpildytas! Beje, šiems kepiniams pasirinkau tradicinę tešlą (reikalinga, kad ji gerai iškiltų), tačiau burbuliukus puošiau ne tik tradiciniais cukriniais pabarstukais (kurių pageidavo vyresnysis sūnus), tačiau ir sveikesne alternatyva – sėklomis ir kokoso drožlėmis, kad tiktų ir mažesniesiems vaikučiams. Tikiuosi, ši idėja pasitarnaus ir jūsų švenčių stalui.

REIKĖS:

150g sviesto;

150g cukraus;

150g miltų;

3 kiaušinių.

Puošimui:

sėklų ir pabarstukų;

juodo šokolado plytelės.

Kepimui:

cake pops’ų formos

GAMINIMAS:

  1. Cukrų su kiaušiniais gerai ištrinkite virtuviniu kombainu, sudėkite sviestą, išsukite, lengvai įmaišykite miltus.
  2. Tešla pripildykite pusę cake pops’ų formos, antra dalimi pirmąją uždenkite ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
  3. Iškepus pyragaičiams, susmaigstykite specialius pagaliukus (mes juos įsigijome kartu su forma), o ataušus išimkite iš formos.
  4. Karšto vandens vonelėje išlydikite šokoladą, į jį merkite pyragaičius ir padažykite į sėklų ir pabarstukų mišinį.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spalvingiausius desertus kepančios,

Lieknos Bitės.