Pastaruoju metu, kai vasarą atostogavome, lepinomės, skubėjome, negalėjome pasigirti idealia mūsų šeimos mityba, nes neretai tekdavo ką nors nusipirkti tiesiog pakeliui, tačiau pastebėjau ir vieną pagirtiną dalyką, akivaizdžiai pagerėjo saldumynų reikalai. Visai nebesinori baltų miltų, cukraus kupinų kepinų. Visai šeimai tinka įvairiausios sveikuoliškos saldumynų alternatyvos. Vieną tokią šį vakarą kepėme su grūdų dribsniais. Mums didelis atradimas Dobele naujiena – grikių dribsniai, be galo traškūs, visai neprimenantys būsimos košės, natūraliai salsvi. Tikiuosi, šie sausainėliai patiks ir jūsų šeimos smaližiams.

REIKĖS

200 ml avižinių dribsnių (naudojome Dobele),

100 ml grikiųdribsnių (naudojome Dobele) ,

60 g kokoso drožlių,

100 ml aliejaus,

100  ml vandens,

žiupsnelio druskos,

1 a.š. kepimo miltelių,

4 v.š. datulių pastos.

GAMINIMAS

  1. 100 ml avižinių dribsnių atidėkite, o likusius ingredientus sumalkite virtuviniu kombainu iki grumstuotos košės konsistencijos.
  2. Į paruoštą masę sudėkite likusius dribsnius ir dar keletą kartų spustelėkite kombainą.
  3. Šaukštu formuokite sausainėlius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 min.

Tegul jūsų namai kvepia sausainiais,

Lieknos Bitės