036Šis pyragas nėra labai lieknas, tačiau labai tiks šventiniam pasilepinimui ar vaikams, vis prašantiems kažko skanaus.

REIKĖS:

250 g sviesto;

100 ml tirpinto medaus;

2 kiaušinių;

120 g miltų;

120 g avižinių dribsnių;

2 a. š. kepimo miltelių;

150 g kokoso drožlių (mes naudojome „Arimex“);

1 v. š rudojo cukraus;

1 a. š. vanilinio cukraus;

1 a. š. cinamono;

0,5 kg obuolių

GAMINIMAS:

  1. 200 g sviesto sumaišykite su medumi, įmuškite kiaušinius.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei avižiniais dribsniais ir berkite į sviesto masę. Viską išmaišykite.
  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  4. Tešlą pilkite į kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi. Ant viršaus išdėliokite obuolius.
  5. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir 50 g išlydyto sviesto. Šlapius trupinius tolygiai išbarstykite ant pyrago.
  6. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.

048050Saldžias akimirkas šeimynoms dovanojančios,

Lieknos Bitės