dsc09905Vasarą ypač dažnai sulaukiu įvairiausių svečių. Kartais būna, kad turiu tiek planų ir darbų, kad paruošti vaišes lieka vos kelios laisvos minutės, tuomet pasinaudoju savo jau seniai žinoma gudrybe ir suskumbu gaminti bananų-meduolių tortą. Tiesa – jis tikrai nėra sveikuolis, tačiau nuodėmingų ingredientų sąrašą šiek tiek sumažinau ir taip išbraukiau ne vieną papildomą kaloriją.

REIKĖS:

600 g jūsų mėgstamų meduolių;

600 g graikiško jogurto;

2 v. š. medaus (arba cukraus);

1 šaukšto želatinos;

50 ml šalto vandens;

4 didelių bananų;

„plytelės“ juodojo šokolado puošimui

GAMINIMAS:

  1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
  2. Meduolius rankomis susmulkinkite.
  3. Į jogurtą pilkite medų, viską gerai išmaišykite.
  4. Želatiną pakaitinkite (bet neužvirkite), atvėsinkite ir labai pamažu įmaišykite į jogurto masę.
  5. Paruoškite didelę (24 cm) kepimo formą. Į ją sluoksniais dėkite: meduolių trupinius (juos tvirtai paspaudžiu), jogurtą, riekelėmis pjaustytus bananus, meduolių trupinius, jogurtą ir bananus.
  6. Šokoladą sutarkuokite ir juo apibarstykite tortą. Tortą dėkite nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną mėgaukitės burnoje tirpstančiu desertu, kuris visada nepalieka abejingų.

dsc09908Kartais nuodėmingoms akimirkoms pasiduodančios,

Lieknos Bitės