007Mūsų darbščiosios bitutės,

tikriausiai ir jus jau užvaldė šventinė nuotaika – tos parduotuvėse blyksinčios lemputės, tamsūs vakarai ir širdyje vėl užgimęs noras kepti, kepti… ir dar kartelį kepti. Šeima, aišku tik džiūgauja, kad pyragai, tortai ir keksai vienas po kito keliauja ant stalo. Tiesa, mes kaip visada stengiamės, kad jie būtų bent keliais žingsniais sveikesni.

REIKĖS:

 400 g speltos miltų;

1 a. š. malto imbiero;

1 a. š. malto kardamono;

1 a. š. malto cinamono;

50 g džiovintų spanguolių (mes naudojome „Arimex“);

1/2 a. š. druskos;

1a. š. kepimo miltelių;

4 kiaušinių;

200 ml skysto medaus;

70 g sviesto

2 stiklinių moliūgų tyrės (moliūgą išvirkite ir sutrinkite iki vientisos masės)

GAMINIMAS:

  1. Miltus sumaišykite su druska, imbieru, cinamonu, kardamonu ir kepimo milteliais.
  2. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius.
  3. Sumaišykite miltų, moliūgo ir kiaušinių mases iki vientisos masės. Suberkite spanguoles. Dar kartelį gerai išmaišykite. Masę pilkite į kepimui skirtą formą (patogiausia – silikoninę).
  4. Keksą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol iškils, o įsmeigus medinį pagaliuką – jis nebus aplipęs tešla.
  5. Iškepusį ir atvėsusį keksą gali pabarstyti cukraus pudrą – taip jis atrodys labai žiemiškai.

006Šventiškai nusiteikusios,

Lieknos Bitės