Ar jūs turite patiekalų, kurie asocijuojasi su prisiminimais? Kai gaminu šį patiekalą, visada prisimenu pasivaikščiojimus su krikšto mama po pajūrį ir stabtelėjėjimus išgerti kavos ir sukirsti deserto. Man, nedidelei paauglei, pratusiai kavinėse lankytis tik per šventes, tokie netikėti džiaugsmai atrodė tiesiog stebuklingi. Tad ir to kaidaise pirmą kartą ragauto deserto pamiršti negaliu iki šiol, tik priklausomai nuo metų laiko, gaminu jį vis kitokį: vasarą su ledais, o žiemą su garuojančiu lydytu šokoladu. Tiesa, šio patiekalo variacijų gali būti daugybė. Vieni kriaušes verda sirupe ar vyno padaže, o štai aš renkuosi sveikesnę ir itn greitą alternatyvą, kuri ypač tinka ir vaikams.

REIKĖS:

kelių kriaušių,

pusės plytelės šokolado,

šlakelio pieno,

kedrinių pinijų (mes mėgstame „Arimex“ firmos),

kokoso drožlių

GAMINIMAS:

1. Kriaušes perpjaukite pusiau, išimkite sėklalyzdžius ir sudėkite į garinimo puodą (galima virti ir saldintame vandenyje, bet man toks variantas mažiau patinka), garinkite apie 10 minučių ar tiek, kiek jums skanu.

2. Šokoladą lydykite nesvylančiame puode su šlakeliu pieno vis pamaišant.

3. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje.

4. Kriaušes apliekite karštu šokoladu, barstykite kedrinėmis pinijomis, kokoso drožlėmis ar pabarstukais.

Šis patiekalas atrodytų labai paprastas, bet visada nustebina svečius net ir šventiškiausiomis akimirkomis.

Linkime įkvepiančių ir į vaikystę grąžinančių patiekalų,

Lieknos Bitės