Mielosios mūsų skaitytojos,
o kas sakė, kad desertai turi būti nuodėmingi? Lieknos Bitės kasdien griauna šiuos mitus ir siūlo pačius įdomiausius desertus.
Šį kartą ir vėl degustuojame „Tundra“ produkciją ir eksperimentuojame – siūlome jums išbandyti slyvų pyragėlius su veganišku šokoladu ir daigintais grikiais. Tokiu desertu nebus gėda pavaišinti net ir didžiausius sveikuolius.
REIKĖS:
kelių slyvų;
daigintų džiovintų grikių (mes naudojome „Tundra“);
1/2 banano;
50 ml kokosų aliejaus;
25 ml kakavos;
2 a. š. medaus;
šaukšto kokoso drožlių;
kelių vynuogių
GAMINIMAS:
- Paruošiame kremą: puode išlydome kokoso aliejų, sudedame medų, išmaišome, suberiame kakavą ir dar kartą viską gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą, kad pradėtų tirštėti. Kai kremas taps kietokas sudedame bananą ir viską sutriname smulkintuvu iki vientisos masės.
- Slyvas pjauname per pusę ir patepame šokolado kremu, barstome džiovintais daigintais grikiais, kokoso drožlėmis, o per vidurį patupdome vynuogę.
Labai saldžius linkėjimus jums siunčiančios,
Lieknos Bitės