OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gerbiamosios, virtuvės dyvos,

šiandien pristatome sausainius, kurių „lieknumo“ paslaptis – dalis miltų pakeista visų sveikuolių labai vertinama bolivine balanda. Šis receptas taip pat puošia el. žurnalo „Debesys“ puslapius.

REIKĖS:

300 ml vandens;

150 ml bolivinės balandos;

200 ml kvietinių miltų;

75 g saulėgrąžų;

4 valg. š. rudojo nerafinuoto cukraus;

žiupsnelio druskos;

130 g moliūgo;

1 kiaušinio baltymo;

2 valg. š. medaus

GAMINIMAS:

Bolivinę baladą perplaukite šaltu vandeniu, kad pasišalintų kartoka luobelė ir dėkite virti su 150 ml vandens ant lėtos ugnies, uždengtu dangčiu 15-ą minučių. Dabar pasigaminkite moliugo piurė (išvirkite moliūgą ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės).Išvirusią ir pravėsusią bolivinę balandą sumaišykite su visais ingredientais. Iš gautos masės šaukštu formuokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite iki 180 °C laipsnių orkaitėje 30 minučių.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikuoliški linkėjimai,

Lieknos Bitės