Anksčiau, naršydama užsienio sveiko maisto tendencijas, apeidavau receptus, kuriems reikėdavo migdolų miltų, įsivaizduodavau, kad tai labai brangus produktas, tačiau dabar atradau, jog tradiciniam desertui iškepti pakanka 100 g migdolų, o tai tikrai nenuskriaudžia mano piniginės!

Migdolus tiesiog sumalu kavamale (aišku, tai užtrunka, nes pakaitomis padėti nori tai vienas, tai kitas mano sūnus). Jais gardinti kepiniai skoniu visai nenusileidžia miltiniams. Šį kartą siūlau jums pasigaminti itin pavykusius keksiukus, kurie labai patiko mano svečiams.REIKĖS:

100 g migdolų miltų (naudojome Arimex migdolus);

50 ml graikiško jogurto;

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

kelių š. datulių pastos (galite keisti medumi, klevų sirupu ir pan.);

1/2 a.š. kepimo miltelių;

žiupsnelio druskos;

3 kiaušinių;

kelių šaukštų trintų šaldytų juodųjų serbentų;

Arimex kokoso drožlių papuošimui.

GAMINIMAS:

  1. Visus ingredientus, išskyrus šaldytas uogas, sudėkite į virtuvinį kombainą ir išsukite (galite tai padaryti ir ranka).
  2. Tešlą (nenustebkite, ji bus ganėtinai skysta) šaukštu dėkite į keksiukų formas, į vidurį dėkite po šaukštelį uogų ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol iškils ir švelniai parus kraštai.
  3. Puoškite kokosais.

Svetingosios šeimininkes,

Lieknos Bitės