img_20180201_113758_resized_20180201_115040743Jei iki šiol kepiniams naudojate tik kvietinius miltus, laikas keisti šį įprotį. Jie dažnu atveju gali būti kalti dėl blogos savijautos, virškinimo problemų, alergijų ir tikrai nepadės atsikratyti nereikalingų kilogramų. Puiki alternatyvą – grikių miltai. Štai įrodymas, kad su jais galima pagaminti skoniu nenusileidžiančius įprastiems keksiukus. Mūsų šeimos įvertino 10 balų!

REIKĖS:img_20180201_113834_resized_20180201_115042939

150 g grikių miltų (mes naudojome „Ekofrisa“);

3 kiaušinių;

2 v. š. skysto medaus;

1 banano;

200 ml graikiško arba natūralaus jogurto;

saujos razinų;

2 v. š. aguonų;

1 a. š. kepimo miltelių;

druskos;

cinamono

 

GAMINIMAS:img_20180201_113901_resized_20180201_115036270

  1. Kiaušinius gerai išplakite, pilkite jogurtą, medų, sudėkite gabalėliais pjaustytą bananą ir viską sutrinkite su maistiniu smulkintuvu.
  2. Sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną) sumaišykite.
  3. Į miltų masę įmaišykite skystą masę, berkite razinas ir aguonas, viską dar kartą gerai išmaišykite.
  4. Tešlą pilkite į keksiukų formeles ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.

Sveikesnių atradimų jūsų šeimoms linkinčios,

Lieknos Bitės