obuoliu-ir-varskes-pyragas

Labas, mielosios,

desertas veja desertą, o šį kartą jūsų dėmesiui – speltos (laukinių kviečių) miltų pyragas. Pridėjusios ranką prie širdies sakome, kad jis sveikuoliškas, mat jau ne vieneri metai mokslininkai tvirtina – juose yra beveik visų žmogaus organizmui būtinų vitaminų ir maistingųjų medžiagų, be to, jos kaupiasi ne tik grūdų apvalkaluose (kaip kitų kviečių), bet visuose speltos sluoksniuose. Tai miltai, kuriuos gali valgyti ir alergiški, ir norintys sulieknėti ar sveikiau gyventi žmonės.

REIKĖS:
360 g varškės;
2 kiaušinių;
7 v. š. cukraus;
4 v. š. sviesto;
1 v. š. miltų;
200 g avižinių dribsnių (naudojome Agnės Juknevičienės ekologinio ūkio, įsigyti galite ČIA);

2 v. š. avižinių dribsnių;
5 obuolių;
cinamono;
saujelės saulėgrąžų

GAMINIMAS:
1. Išlydykite 2 v. š. sviesto, suberkite dribsnius, 2 v. š. cukraus, 70 ml vandens ir viską išmaišykite, dėkite į skardą, paskirstykite po visą dugną ir kepkite 10 min. 180 laipsnių orkaitėje.
2. Kol pagrindas kepa, obuolių sėklalizdžius išimkite ir obuolius sutarkuokite, pabarstykite 1 v. š. cukraus ir cinamonu.
3. Varškę išplakite su v. 4 š. cukraus ir 2 kiaušiniais.
4. Ant pyrago pagrindo pilkite varškę, tada obuolių sluoksnį. Viršų barstykite trupiniais (2 v. š. dribsnių sumaišykite su 2 v. š. sviesto, 1 v. š. cukraus, 1 v. š. miltų, saulėgrąžomis).
5. Pyragą kepkite apie 50 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Pyragus kemšančios ir laibą taliją turinčios,

Lieknos Bitės

4 KOMENTARAI