Panna cotta – vienas iš desertų, kurie mane ypatingai vilioja, tačiau namie tradicinės su riebia grietinėle gaminti tiesiog nekyla ranka, tad šį savaitgalį sugalvojau gerokai lieknesnį desertą, kuris buvo ir toks pat švelnus, ir gražus, kaip mano favoritas.

REIKĖS

150 ml kokoso pieno,

3 v.š. želatinos,

150 ml augalinio (arba tikro) pieno,

200 g graikiško jogurto,

1 v.š. rudojo cukraus (arba medaus),

šaldytų uogų (naudojau šilauogių).

GAMINIMAS

  1. Puode ant silpnos ugnies piene ištirpinkite želatiną (neužvirkite). Suberkite ir išmaišykite cukrų.
  2. Puodo turiniui atvėsus, sudėkite jogurtą, kokoso pieną ir išmaišykite.
  3. Į keksiukų formeles (silikonines ar metalines) įdėkite po kelias uogas ir užpilkite paruošta mase.
  4. Šaldykite šaldytuve kelias valandas.
  5. Puoškite uogomis, tirpintu šokoladu, kokoso drožlėmis ir kt.

 Lengvų atradimų įkvėptos,

Lieknos Bitės