013Mielosios pyragų mėgėjos,

jūsų dėmesiui – šlapias, sodraus skonio ir visada komplimentų sulauksiantis desertas – šokoladinis burokėlių pyragas su riešutais. Nerimaujančius, kad desertus valgyti nesveika, skubame nuraminti – šis pyragas su BUROKĖLIAIS.

REIKĖS:

200 g miltų;

2 didelių burokėlių;

3 kiaušinių;

200 ml alyvuogių aliejaus;

50 g graikiškų riešutų (mes naudojome ARIMEX);

2 a. š. kepimo miltelių;

60 g kakavos miltelių;

150 g cukraus (galite keisti medumi);

žiupsnio druskos;

spanguolių ir cukraus pudros (papuošimui)

GAMINIMAS:

  1. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
  2. Į masę įmaišykite kakavą, cukrų ir druską.
  3. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite per burokinę tarką. Į tarkius įmaišykite išplaktus kiaušinius, aliejų.
  4. Miltų ir burokų mases sumaišykite. Suberkite susmulkintus riešutus ir dar kartelį viską išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Pyragą pilkite 22 cm kepimo formą, išklotą popieriumi, ir dėkite į orkaitę. Kepkite maždaug 30 minučių. Ant atvėsusio pyrago dėkite spanguolių, pabarstykite cukraus pudra – jis taps labai žiemiškas bei šventiškas.

016Saldžiomis akimirkomis besimėgaujančiomis,

Lieknos Bitės