OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikinamės su jumis, mielosios šeimininkės!

Na, dabar prie jūsų pristosime su cukinijomis. Juk dabar pats jų sezonas, tad tiesiog būtų nuodėmė nepagaminti pačių gardžiausių patiekalų. Kepam jas vienas, su įdarais, valgome kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą. Ko tik neprigalvoja toks Lieknos Bitės!

Šį kartą mano virtuvėje gimė gana netikėtas, bet labai pasisekęs šokoladinis cukinijų pyragas. O viskas prasidėjo nuo to, kad jau kelios dienos į mane labai priekaištingai žiūrėjo kelios nedidelės cukinijos. Jei tos dičkės gali sau stovėti kelis mėnesius, šitos, jaunos gražuolės, turi būti gana greitai suvalgytos. Kadangi šeimyna lyg susitarę reikalavo kažko saldaus, nusprendžiau, kad nieko nebus – reikia kepti pyragą.

Rezultatas buvo toks, kokio ir tikėjausi – pyragas labai drėgnas, minkštas, o kvapas… tas jo kvapas ir kaimynus gali prikviesti į svečius. 🙂

REIKĖS (8 asmenims):

100 ml rudojo nerafinuoto cukraus;

100 ml jogurto;

160 ml pieno (tinka ir augalinis);

1 kiaušinio;

250 ml baltų speltos miltų;

20 g kakavos;

1 a. š. kepimo miltelių;

200 ml tarkuotos cukinijos;

1 v. š. kokoso drožlių papuošimui

GAMINIMAS:

  1. Cukrų išplakite su kiaušiniu, vėliau įmaišykite pieną, jogurtą.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir taip pat supilkite į tešlą.
  3. Galiausiai įmaišykite kakavą bei tarkuotas cukinijas.
  4. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių, kol medinis pagaliukas įsmeigus į pyragą ir ištraukus bus švarus.
  5. Papuoškite kokoso drožlėmis.

VISUS REIKIAMUS INGREDIENTUS ŠIAM PATIEKALUI ĮSIGYSITE ČIA.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PATARIMAS: papuošimui vietoj kokoso drožlių galite naudoti ir cukraus pudrą.

Savo atradimais negalinčios nesidalinti,

Lieknos Bitės