Jau kurį laiką vis nespėdavau šeimynos palepinti pyragais, tačiau šį savaitgalį, kai laukiau senai matytos draugės,  nusprendžiau, kad pats laikas pagaminti ką nors nustebinančio. Kadangi mano pintinėje tiesiog trypčiojo iš nekantrumo keletas datulių pakelių, nusprendžiau, kad mano desertui jos ir suteiks pagrindinį akcentą. Desertas gavosi puikus – labai saldus, nors nėra jokio pridėtinio cukraus, kreminis ir tiesiog tirpstantis burnoje.

REIKĖS

250 g datulių (naudojome „Arimex“),

100 g makadamijų riešutų pastos (tiks ir kiti jūsų turimi riešutų miltai ar tiesiog riešutai sumalti kavamale, mes sumalėme „Arimex“ makadamijų riešutus iki pastos konsistencijos),

200 ml verdančio vandens,

1 kiaušinio,

70 ml augalinio pieno,

100 ml kakavos,

1 a.š. kepimo miltelių,

3 v.š. ryžių miltų,

saujelės juodojo konditerinio šokolado (nebūtina).

GAMINIMAS

  1. Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir išplakite virtuviniu kombainu iki vientisos pastos.
  2. Įmaišykite kitus ingredientus, išskyrus šokoladą.
  3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių (mano forma buvo 16 cm skersmens).
  4. Atvėsusį pyragą aptepkite išlydytu juoduoju šokoladu ir, jei norisi, papuoškite sėklomis (mes tiesiog pabarstėme mišiniu duonai: saulėgražomis, moliūgų sėklomis, linų sėmenimis,

Saulėti linkėjimai,

Lieknos Bitės