001

Sveiki, skaitantieji mūsų receptų, moteriškų ir mamoms skirtų patarimų puslapį!

Pradėjusios nuo sveikų receptų ir sveikos gyvensenos patarimų, mes išaugome iki internetinio portalo, kuriame rasite VISKĄ, KAS SVARBIAUSIA KIEKVIENAI MOTERIAI. Šiandien ne tik kepame, verdame, skaičiuojame kalorijas, bet ir dalinamės savo mamiškomis patirtimis, pasakojame apie įvairiausius produktus ir paslaugas, kuriuos bando mūsų mažiukai. Mūsų puslapyje rasite tik tai, kas mums tikrai patiko, ką rekomenduojame.

Lieknos Bitės – laimingos, sveikos, savimi pasitikinčios, veiklios namų šeimininkės, žmonos, mamos, karjeristės, draugės… ir, svarbiausia, moterys, mylinčios save!

Na, o dabar galima pašnekėti apie reikalus, t.y., apie savaitgalį išbandytą receptą – nektarinų pyragą su speltos miltais.

REIKĖS:

100 g medaus;
120 ml graikiško jogurto;
150 ml speltos miltų (mes naudojome Agnės Juknevičienės ekologinio ūkio, įsigyti galite ČIA);
1 a. š. kepimo miltelių;
3 kiaušinių;
4 nektarinų;

1 a. š. cinamono;
1 a. š. rudojo cukraus

GAMINIMAS:

  1. Medų pašildykite, supilkite graikišką jogurtą ir viską gerai išplakite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Jogurto masę įmaišykite į miltus, geriausia – plakite su plaktuvu, kad neliktų gumuliukų.
  4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą. Ant viršaus išdėliokite skiltelėmis supjaustytus nektarinus.
  5. Viršų pabarstykite cinamonu ir ruduoju cukrumi.
  6. Pyragą dėkite iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 45 minutes (patikrinkite su mediniu pagaliuku).

010

Atsinaujinusios ir jums dar daugiau galinčios pasiūlyti,

Lieknos Bitės