dsc05128Šis pyragas labai primena tradicinį brownie, tačiau jo sudėtis visai kitokia – jis daug sveikesnis ir lieknesnis, nes didžiąją dalį sudėties sudaro pupelės. Skamba neįtikėtinai, tačiau, ragaudami šį desertą, net nesuprasite, kad sudėtis labai daržovinga. Pyragas labai drėgnas, maloniai saldus ir itin greitai pagaminamas. Mes, taupydamos savo laiką, kaip visada naudojome garuose virtas „Bonduelle“ pupeles. Jos idealiai tinka troškiniams, salotoms ir net desertams!

REIKĖS:

1 indelis garuose virtų raudonųjų pupelių (mes naudojome „Bonduelle“);

4 kiaušinių;

1 gerai prinokusio banano;

4 v. š. skysto medaus;

4 šaukštai kakavos miltelių

2 a. š. kokosų drožlių

GAMINIMAS:

  1. Visus ingredientus dėkite į maistinį smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos tešlos masės.
  2. Tešlą pilkite į kepimo indą ir dėkite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.keksiukas

Netradicinį desertą atradusios,

Lieknos Bitės