dsc05085Uogų sezonas įgauna pagreitį, todėl mes irgi nieko nelaukiame ir jas ne tik saujomis valgome, bet ir gardiname įvairius kepinius. Štai vienas mūsų mėgstamiausių vaikų desertų – beveik nesaldintas pyragas su raudonaisiais serbentais.

REIKĖS (pagrindui):

200 g miltų;

50 g avižinių dribsnių (mes naudojome „Dobele“);

1 a. š. kepimo miltelių;

100 g minkšto sviesto;

2 v. š. skysto medaus;

2 kiaušinių trynių;

Įdarui:

2 kiaušinių baltymų;

1 v. š. skysto medaus;

2 a. š. kukurūzų krakmolo;

2 stiklinės raudonųjų serbentų

GAMINIMAS:

  1. Visus produktus, skirtus pagrindui, sumaišykite iki tešlos konsistencijos. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  2. Tešlą iškočiokite ir ja išklokite kepimo formą, dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepkite maždaug pusvalandį.
  3. Įdarui baltymus išplakti iki standžių putų, pamažu įmaišykite medų ir krakmolą, berkite raudonuosius serbentus, viską gerai išmaišykite. Įdarą pilkite ant iškepto pagrindo ir dėkite į orkaitę dar 10–15 minučių.
  4. Karštas pyragas labai skanus su vaniliniais ledais.

Nepraleisti uogų sezono linkinčios,

Lieknos Bitės