Lauke raudonuoja paskutinės avietės, tad norėjosi paruošti idealų desertą, kuriuo palepinčiau šeimą savaitgalį. Šio pyrago sveikumo lygį galite koreguoti pagal save. Jame esančius miltus galite naudoti tiek baltus, jei esate dar tik pradedantis sveikuolis, ir naudoti įvairius sveikesnius pasirinkimus: grikių, avižų ar speltos miltus. Pyrage esantį cukrų taip pat galite keisti natūraliu cukrumi arba medumi. Pyrago pagrindas gaunasi trapus ir traškus, o įdaras kreminis. Pyragą būtinai gardinkite uogomis, kurios duos gaivumo ir puošnumo.

REIKĖS

Pagrindui:

200 ml miltų (rinkitės savo mėgstamus),

kelių šaukštų cukraus (arba jūsų mėgstamos alternatyvos),

saujelės migdolų riekelių,

50 ml avižinių dribsnių (mes mėgstame Dobele firmos),

žiupsnelio druskos,

2 v.š. sviesto,

50 ml alyvuogių aliejaus.

Įdarui:

200 ml graikiško jogurto,

natūralaus saldiklio (medaus ar kito),

2 kiaušinių,

1 v.š. citrinos sulčių,

vanilinio cukraus.

Papuošimui:

Uogų, vaisių.

GAMINIMAS

  1. Pagrindui skirtus sausus ingredientus sumaišykite.
  2. Keptuvėje išlydikite sviestą aliejuje, suberkite sumaišytą sausą mišinį ir maišant pakaitinkite 5 minutes. Vėliau gautą masę sudėkite į kepimo formą (naudojome 16 cm skersmens tortinę), suformuojant paaukštintus kraštus.
  3. Suplakite įdarui skirtus ingredientus ir supilkite ant pagrindo. Viską kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  4. Išėmus iš orkaitės leiskite atvėsti ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.
  5. Puoškite vaisiais ir uogomis.

Gaivūs kaip kremas linkėjimai,

Lieknos Bitės