Išgirdę pavadinimą „Bounty“, turbūt varvinate seilę svajodami apie nuodėminguosius šokoladukus. O jei pasakytume, kad tobulo skonio, bet visiškai sveikuolišką jų giminaitį galite be didelio vargo pasigaminti namie? Paruošite greitai, o mėgausitės be didelių sąžinės priekaištų. Tortas patiko net tiems mano svečiams, kurie yra tikri įprastų saldumynų vergai.

Reikės

200 ml datulių,

100 ml migdolų,

100 ml lazdyno riešutų,

250 ml kokoso pieno,

mėgstamo saldiklio (medaus, agavų sirupo, rudo cukraus ar kito jūsų mėgstamo),

300 g kokoso drožlių,

plytelės juodojo šokolado,

pekano riešutų papuošimui (riešutus naudojome Arimex firmos).

GAMINIMAS:

  1. Migdolus, lazdyno riešutus ir datules sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki masės, kurioje vis dar jaučiasi riešutų gabalėliai ir ja išklokite torto formos dugną (mūsiškė buvo 16 cm skersmens, bet tiktų ir šiek tiek didesnei).
  2. Kokoso drožles sumaišykite su kokoso pienu ir saldikliu, krėskite į tortinę ir ranka gerai suspauskite.
  3. Šaldykite kelias valandas.
  4. Šokoladą išlydikite, galite įmaišyti šlakelį pieno ir apliekite tortą.
  5. Šaldykite dar valandėlę, puoškite riešutais ir uogomis.

Saldūs linkėjimai,

Lieknos Bitės