265Kodėl taip romantiškai juos pavadinome? Ogi labai paprasta. Juose gausu sėklų ir džiovintų uogų. Juose jų LABAI daug! O koks kvapas pasklinda namuose, kai juos ištrauki iš orkaitės. Mmmm… Tikrai pasakiška. Mūsų trimetis liko labai sužavėtas, tad nusprendė, kad keletą tokių skanėstų reikia palikti ir Kalėdų Seneliui po eglute. Mamai čia pats didžiausia komplimentas ir sausainių įvertinimas.

REIKĖS:

150 g avižinių dribsnių;

150 g sviesto;

100 g medaus;

1 kiaušinio;

100 g speltos miltų;

1/2 a. š. cinamono;

žiupsnelio druskos;

100 g spanguolių (mes naudojome „Arimex“);

50 g saulėgrąžų;

50 g sezamo sėklų;

50 g razinų

GAMINIMAS:

  1. Sviestą (ištirpintą), kiaušinį, medų sumaišykite iki vientisos masės. Turi būti puri, minkšta masė.
  2. Miltus persijokite, sumaišykite su avižiniais dribsniais, druska ir cinamonu.
  3. Abi mases sumaišykite. Į ją berkite džiovintas uogas ir sėklas. Gerai išmaišykite ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Iš tešlos formuokite nedidelius blynelius ir dėkite gana dideliais tarpais vieną nuo kito (sausainiai plėsis). Kepkite 15 minučių, kol gražiai pageltonuos.
  5. Išimkite sausainius iš orkaitės ir palikite atvėsti.052Kalėdiniais kepiniais šeimą kasdien stebinančios,

Lieknos Bitės