Mano krikšto mama iki šiol prisimena, kaip vaikystėje, apsilankiusi pas ją svečiuose, visada desertui prašydavau želės. Ją labai mėgsta ir mano vaikai, tačiau ar pastebėjote, kad mūsų prekybos tinkluose parduodamos želės sudėtis tiesiog siaubinga! Natūralių ingredientų dažniausiai išvis neaptinkama, tuo tarpu įvairiausių priedų – apstu. Esu bandžiusi ruošti šį desertą iš įvairiausių natūralių produktų, tačiau tokį puikų ir greitą būdą radau pirmą kartą! Džiaugiuosi jums pristatydama naują lietuvišką produktą – SuperGarden liofilizuotų uogų miltelius.Jei dar nesusidūrėte ir nežinote, kas tai, skubame papasakoti, jog tai naujas būdas, kai daržovės, vaisiai, prieskoniai yra džiovinami itin dideliame šaltyje. Taikant šį būdą, iš džiovinamų produktų pasišalina beveik visas vanduo, tačiau kvapas, skonis ir forma lieka beveik nepakitę.

Tokie, šaltyje džiovinti vaisiai, uogos itin tinkami įvairiausiems gaminiams – natūraliam jogurtui gardinti, kokteiliams, konditerijoms gaminiams, nes paskanina, papuošia ruošiamus patiekalus, prideda jiems maistinės vertės, be to, tinka net patiems mažiausiems, nes tai 100 proc. natūralus produktas be jokių priedų!

Mes iš taip paruoštų uogų labiausiai mėgstame ruošti želę – tereikia karštą vandenį sumaišyti su želatina, cukrumi (ar medumi), uogų milteliais ir atšaldžius šaldytuve jau turite kvapnų desertą.

O štai, artėjant Velykoms, paruošėme ir puikų šventinį desertą – saldžiarūgštį želės tortą.REIKĖS:

Želei:

2 a. š. želatinos;

1 v. š. rudojo cukraus;

15 g liofilizuotų uogų miltelių;

250 ml vandens

Torto jogurtiniam sluoksniui:

3 a. š. želatinos;

2 v. š. rudojo cukraus (koreguokite pagal savo skonį, galite keisti medumi);

400 g graikiško jogurto;

150 ml vandens;

2 a. š. liofilizuotų šaltalankių.

Pagrindui:

150 g damų pirštelių sausainių

Papuošimui:

Saujelės vynuogių

GAMINIMAS:

  1. Paimkite nedidelio skersmens formą (apie 18 cm) ir jos dugną bei šonus kruopščiai apdėliokite sausainiais (šonams sausainius pjovėme per pusę).
  2. Jogurto sluoksniui karštame vandenyje ištirpinkite želatiną, atvėsinkite, įmaišykite jogurtą, šaltalankius, cukrų. Dėkite į šaldytuvą, kai pradės stingti, krėskite ant sausainių.
  3. Želei želatiną ištirpinkite karštame vandenyje, supilkite cukrų, uogų miltelius ir dėkite į šaldytuvą stingti, o vėliau supilkite ant torto viršaus.
  4. Tortą puoškite uogomis, kokoso drožlėmis ar kitais mėgiamais ingredientais.

Atradimais besidalinančios,

Lieknos Bitės