007Neseniai jums rašėme ir pasakojome, kad mums pats skaniausias ir geriausias šio sezono atradimas – natūralios datulės. Jos tokios minkštos, sodraus ir tikro skonio, kad mielai jas valgome vienas, tačiau vis dažniau jomis gardiname ir patiekalus.

Labai džiaugiamės atradusios datulių pastą iš www.datules.lt. Tai idealus produktas, norintiems cukrų pakeisti sveiku, netukinančiu produktu. Ji ne tik pasaldina, tačiau ir „suriša“ masę, todėl su ja lengvai pagaminsite desertus be gliuteno ar netgi be pieno produktų, energetinius batonėlius ar žaliavalgiškus tortus. Mums tai idealus pasirinkimas vaikų patiekalams. Laikomės taktikos, kad mažylių iki dvejų metų mityboje cukraus negali būti, tačiau patiekalus norime valgyti visa šeima kartu (o mes, suaugusieji, pratę prie saldumo). Ši datulių pasta be jokių priedų (be cukraus, be GMO, be konservantų) puikiai pasaldina patiekalus. Datulėse gausu ląstelienos, kuri yra būtina geram virškinimui. Datules rekomenduojama valgyti sergant mažakraujyste, nes jos yra geležies šaltinis (100 gramų datulių yra apie 1,7 mg geležies, t.y., apie 18,6% rekomenduojamos paros normos). Taigi, tris kartus datulėms sakome valio, valio, valio ir jums siūlome išbandyti mūsų sveikesnių vafliukų receptą.

REIKĖS:

2 v. š. datulių pastos (mes naudojome www.datules.lt pastą);

2 v. š. avižinių dribsnių;

2 v. š. miltų;

2 kiaušinių;

200 ml natūralaus jogurto;

1 banano

GAMINIMAS:

  1. Bananą sutrinkite šakute ir sumaišykite su datulių pasta.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius suplakite su natūraliu jogurtu ir vaisių mase.
  3. Miltus sumaišykite su avižiniais dribsniais. Jei norite labai purių vaflių – dėkite ir 1 a. š. kepimo miltelių.
  4. Miltus pamažu įmaišykite į drėgnąją tešlą.
  5. Prieš pat kepant, baltymus išplakite iki putų ir lėtai įmaišykite į tešlą. Kepkite specialioje, vafliams skirtoje, keptuvėje.

003Saldžių, o kartu ir sveikų, akimirkų linkėdamos,

Lieknos Bitės