OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos,

šiandien Lieknos Bitės ir vėl bandė suderinti du, regis, nesuderinamus dalykus – saldumynus ir figūroms nepavojingą maistą. Ilgai sukom galvą, dėliojom įvairiausias variacijas ir derinius, kol atradom tą vienintelį.

Pasiruoškite didelei saldumo dozei, mat be šokolado čia neapsieisime. Taigi keksiukai nebus visai nekalti kalorijų prasme, tačiau kiek visokio gėrio juose sutalpinome: ir grikių miltus, ir moliūgą, ir kriaušes, ir nuostabų mūsų atradimą – „Tundros“ daigintų grikių lambadą. Ji, negaliu nepasidalinti, labai tinka įvairiausiems sveikuoliškiems desertams arba tiesiog kaip užkandis su riešutais bei džiovintais vaisiais.

Skanaujam, ragaujam, po namus keksiukų kvapą paskleidžiam!

REIKĖS:

300 ml grikių miltų;

3 š. rudo nerafinuoto cukraus;

2 a. š. kepimo miltelių;

1 a. š. cinamono;

150 ml pieno (tinka ir augalinis);

1 a. š. acto;

50 ml virto sutrinto moliūgo;

1 kriaušės;

50 ml alyvuogių aliejaus;

¼ plytelės juodojo šokolado + šlakelis pieno;

saujelės daigintų grikių ir uogų mišinio GRIKIŲ LAMBADA (mes naudojome „Tundros“)

GAMINIMAS:

  1. Cukrų, mitus, kepimo miltelius, cinamoną sumaišome, supilame pieną, actą, trintą moliūgą, aliejų ir gerai išmaišome, tešla turi būti grietinės tirštumo.
  2. Kriaušę susmulkiname kubeliais ir įmaišome į tešlą. Viską pilame šaukštu į keksiukų formeles ir kepame 180 laipsn. Orkaitėje apie 25 min.
  3. Šokoladą sulaužome gabalėliais, pilame šlakelį pieno ir ant lėtos kaitros maišydami kaitiname, kol šokoladas išsilydys. Šiuo padažu apipilame iškepusius keksiukus, pabarstome grikių lambada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šokoladinius linkėjimus siunčiame,

Lieknos Bitės