1Kartais ryte norisi ne tradicinės avižinės košės, o kažko „mandresnio“, todėl retsykiais pusryčiams išsiverdame ryžių pudingo – pasilepinimui prie kavos ir mažyliams paskanauti. Tiesa, ryžiai nėra mūsų favoritai kruopų asortimente, tačiau, dėl įvairovės, kartais valgome ir juos.

REIKĖS:

pusės litro pieno;

3 v. š. ryžių;

1 a. š. rudojo cukraus;

cinamono;

1 v. š. goji uogų (mes naudojome „Arimex“);

1 v. š. kokoso kubelių;

1 a. š. daigintų grikių

GAMINIMAS:

  1. Užvirinkite pieną, suberkite ryžius, cukrų ir cinamoną, išmaišykite, nuimkite nuo ugnies ir palikite per naktį ar kelioms valandoms, kad išbrinktų ryžiai.
  2. Po kelių valandų ant labai nedidelės kaitros virkite vis pamaišant, kol taps pudingo konsistencijos.
  3. Supilstykite į norimus indelius, pagardinkite sveikuoliškomis goji uogomis, kokoso kubeliais, daigintais grikiais ar tuo, kas jums patinka.

2Rytais mėgstančios pasilepinti kavos puodeliu ir skanėstu,

Lieknos Bitės