Kartais ryte norisi ne tradicinės avižinės košės, o kažko „mandresnio“, todėl retsykiais pusryčiams išsiverdame ryžių pudingo – pasilepinimui prie kavos ir mažyliams paskanauti. Tiesa, ryžiai nėra mūsų favoritai kruopų asortimente, tačiau, dėl įvairovės, kartais valgome ir juos.
REIKĖS:
pusės litro pieno;
3 v. š. ryžių;
1 a. š. rudojo cukraus;
cinamono;
1 v. š. goji uogų (mes naudojome „Arimex“);
1 v. š. kokoso kubelių;
1 a. š. daigintų grikių
GAMINIMAS:
- Užvirinkite pieną, suberkite ryžius, cukrų ir cinamoną, išmaišykite, nuimkite nuo ugnies ir palikite per naktį ar kelioms valandoms, kad išbrinktų ryžiai.
- Po kelių valandų ant labai nedidelės kaitros virkite vis pamaišant, kol taps pudingo konsistencijos.
- Supilstykite į norimus indelius, pagardinkite sveikuoliškomis goji uogomis, kokoso kubeliais, daigintais grikiais ar tuo, kas jums patinka.
Rytais mėgstančios pasilepinti kavos puodeliu ir skanėstu,
Lieknos Bitės