dsc09748Oi kaip mėgtu tokius pusryčius, kai vienas, du, trys ir patiekalas jau ant stalo. Dažniausiai net ir aplinkybės priverčia labai greitai suktis, nes šeimyna turi vos 10 minučių užkąsti prie darželius ir darbus. Vasarą tam idealiai tinka košė-pudingas, kurią gaminu iš vakaro. Visa šeimyna valgo su dideliu malonumu, o aš nestresuoju, kad nespėsiu jų pamaitinti prieš dienos nuotykius.

REIKĖS:

0,5 litro pieno (aš naudojau augalinį kokosų gėrimą);

3 v. š. avižinių dribsnių (mes naudojome savo mėgstamiausius viso grūdo „Dobele“);

2 v. š. chia sėklų;

1 a. š. vanilinio cukraus;

1 v. š. medaus;

saujelės uogų

GAMINIMAS:

  1. Pieną užverdame ir nuimame nuo kaitlentės, beriame avižinius dribsnius, vanilinį cukrų. Tuomet beriame chia sėklas ir padedame košę atvėsti. Kiek pravėsus, pilame ir įmaišome skystą medų. 
  2. Atvėsus – kelis kartus masę pamaišome ir pilstome į norimus indelius, stiklines ar dubenėlius.
  3. Ryte jau sustingusią košę-pudingą patiekiame su šviežiomis uogomis. Skanaus!

dsc09749Skaniai ir sveikai dienas pradėti linkinčios,

Lieknos Bitės