Įspėjame iš karto, kai ruošite šiuos riešutėlius, neįleiskite vyrų į virtuvę, kitaip nebeturėsite, ką dėti į dovanų maišelius! Riešutai sodraus kakavinės karamelės skonio ir smagiai pokšintys burnoje. Iš rekomenduoto kiekio paruošėme 4 nedidelius dovanų maišiukus, dabar belieka nuspręsti, kas labiausiai jų nusipelno šiais metais.

Jums taip pat rekomenduojame nebijoti valgomų dovanų. Jos itin praktiškos, gardžiai kvepiančios ir pagamintos iš visos širdies. 🙂

REIKĖS:

400 g migdolų (mes naudojome „Arimex“);

1 kiaušinio baltymo;

vanilinio cukraus;

130 ml rudojo cukraus

2 š. kakavos

GAMINIMAS:

  1. Kiaušinio baltymą išplakite iki putų. Į putas kruopščiai įmaišykite riešutus.
  2. Atskirame inde sumaišykite cukrų, vanilinį cukrų ir kakavą.
  3. Kakavos mišinį įmaišykite į riešutų/kiaušinio masę.
  4. Apvoliotus riešutus paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 125 laipsnių orkaitėje apie 1 val. ( kas 15 min. pamaišykite).
  5. Atvėsinkite ir supakuokite.

 

Kalėdinių dovanų dirbtuvėlę atidariusios,

Lieknos Bitės